Πέμπτη 20 Δεκέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Με τα λάβαρα του αγώνα σε όλη τη χώρα

Σπουδαστές του ΜΑΣ με την πίστη στη δύναμη του αγώνα
Σπουδαστές του ΜΑΣ με την πίστη στη δύναμη του αγώνα
Μαχητική μαζική συγκέντρωση και πορεία, η οποία κατέληξε στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, πραγματοποιήθηκε χτες και στη Θεσσαλονίκη. Εργαζόμενοι από τους ΟΤΑ, εκπαιδευτικοί, από άλλες υπηρεσίες και οργανισμούς του Δημοσίου, μαζί με τους συναδέλφους τους από μια σειρά κλάδους (επισιτισμός - τουρισμός, οικοδόμοι, κ.λπ.) συγκεντρώθηκαν στο Αγαλμα Βενιζέλου και διαδήλωσαν ενάντια στη φοροληστεία και στις απολύσεις. Μαζί τους πήραν τη θέση τους και οι εργαζόμενοι στο εμπόριο συνεχίζοντας τις δράσεις τους ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας. Στη συγκέντρωση μίλησε ο Γιώργος Τσαγκάρης, από το ΠΑΜΕ στους ΟΤΑ.

Κάτω από τα λάβαρα του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΕΒΕ, της ΠΑΣΥ, του ΜΑΣ και της ΟΓΕ, κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα καταδίκης της αντιλαϊκής πολιτικής, πραγματοποίησαν πορεία στους δρόμους της πόλης.

Η πορεία ολοκληρώθηκε έξω από το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, όπου αντιπροσωπεία των απεργών συναντήθηκε με τον υπουργό Θ. Καράογλου και του επέδωσε ψήφισμα με τα αιτήματά τους.

Μαχητικές απεργιακές συγκεντρώσεις και πορείες έγιναν το πρωί σε Κατερίνη, Αλεξανδρούπολη, Ξάνθη, και το απόγευμα στις Σέρρες.

Στην Κοζάνη, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΥ, της ΠΑΣΕΒΕ, του ΜΑΣ και της ΟΓΕ, το πρωί, πραγματοποίησαν αποκλεισμό των ταμείων του νοσοκομείου επιβάλλοντας τη δωρεάν εξέταση των ασθενών και στη συνέχεια το μεσημέρι, παρέμβαση - εξόρμηση στη ΔΕΗ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Motion Team

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ενιαίος ταξικός αγώνας όλων των κλάδων για να μπλοκαριστούν τα αντιλαϊκά μέτρα ήταν το μήνυμα των χτεσινών απεργιακών συγκεντρώσεων του ΠΑΜΕ στην Ηπειρο. Στα Γιάννενα η απεργιακή συγκέντρωση έγινε στο Δημαρχείο, όπου συμμετείχαν και εργαζόμενες από την τοπική αλυσίδα σούπερ μάρκετ ΠΑΥΛΟΥ που βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας.

Σε συμβολικό αποκλεισμό της ΔΟΥ Πρέβεζας για μια περίπου ώρα προχώρησαν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, απαιτώντας να καταργηθούν τα χαράτσια, οι έμμεσοι φόροι στα είδη πλατιάς κατανάλωσης, να φορολογηθεί το μεγάλο κεφάλαιο. Παρόμοια κινητοποίηση έγινε και στη ΔΟΥ Κέρκυρας, όπου αναρτήθηκε και πανό ενάντια στη φοροληστεία του λαού. Δυναμικές συγκεντρώσεις έγιναν επίσης στο Αγρίνιο το πρωί και σε Λευκάδα, Αρτα το απόγευμα.

Στην Πάτρα η συγκέντρωση έγινε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση και ακολούθησε παράσταση διαμαρτυρίας στο γραφείο του γραμματέα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Σε Καλαμάτα, Τρίπολη, Ζάκυνθο και Πύργο έγιναν συγκεντρώσεις και πορείες. Στο Ναύπλιο, η συγκέντρωση έγινε μπροστά από την Εφορία που την απέκλεισαν συμβολικά περίπου για μία ώρα.

Στη Θεσσαλία, συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν στη Λάρισα (κεντρική πλατεία), στο Βόλο (πλατεία Πανεπιστημίου), στα Τρίκαλα (πλατεία Ρήγα Φεραίου), στην Καρδίτσα (κεντρική πλατεία) και ακολούθησαν πορείες στους κεντρικούς δρόμους των πόλεων.

Στο Ηράκλειο, παρά την καταρρακτώδη βροχή, έγινε συγκέντρωση στην πλατεία Ελευθερίας. Στα Χανιά η συγκέντρωση έγινε στο Δημαρχείο και ακολούθησε πορεία με κατάληξη το κτίριο της Εφορίας, όπου έγινε παράσταση διαμαρτυρίας.

Συγκέντρωση του ΠΑΜΕ ενάντια στη νέα φοροεπιδρομή έγινε το απόγευμα και στο Ρέθυμνο.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πολύμορφη αγωνιστική δράση ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική(2018-10-27 00:00:00.0)
Προετοιμάζουν αγωνιστικό 10ήμερο δράσης(2018-10-19 00:00:00.0)
Πληθαίνουν οι αγωνιστικές πρωτοβουλίες και οι αποφάσεις συμμετοχής(2018-10-18 00:00:00.0)
Δυναμικά και χτες στην απεργία(2011-06-30 00:00:00.0)
«Νέκρωσαν» τα μεγάλα εργοστάσια(2010-05-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ