Σάββατο 24 Μάρτη 2001 - Κυριακή 25 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις του Βαλκανικού ΑντιΝΑΤΟικού Κέντρου

Αύριο, στις 12 το μεσημέρι, στο Λευκό Πύργο, το μεγάλο αντιπολεμικό συλλαλητήριο

Σε εξέλιξη βρίσκεται το τριήμερο εκδηλώσεων του Βαλκανικού ΑντιΝΑΤΟικού Κέντρου στη Θεσσαλονίκη, που πραγματοποιείται με αφορμή τη «μαύρη» επέτειο των δύο χρόνων από την έναρξη της ΝΑΤΟικής επιδρομής σε βάρος της Γιουγκοσλαβίας. Οι εκδηλώσεις άρχισαν την Παρασκευή και κορυφώνονται αύριο Κυριακή με το μεγάλο αντιΝΑΤΟικό συλλαλητήριο, ενώ οι τελευταίες εξελίξεις στα Βαλκάνια έρχονται να υπογραμμίσουν με τραγικό τρόπο τον επίκαιρο χαρακτήρα τους και να αναδείξουν αναγκαία όσο ποτέ τα αιτήματα και τους στόχους πάλης του Κέντρου.

Αλλωστε, και το ίδιο σε ανακοίνωσή του επισημαίνει πως τα όσα διαδραματίζονται στην ΠΓΔΜ «είναι αποτέλεσμα του ΝΑΤΟικού στόχου να αποσταθεροποιηθεί η περιοχή και γι' αυτό ετοιμάζουν το έδαφος να σταλούν περισσότερα στρατεύματα στην ΠΓΔΜ».

Το τριήμερο περιλαμβάνει αντιΝΑΤΟική Βαλκανική συνάντηση κομμάτων και κινημάτων (χτες και σήμερα) και αντιΝΑΤΟικό Βαλκανικό συλλαλητήριο αύριο Κυριακή, στις 12 το μεσημέρι στο Λευκό Πύργο. Να σημειώσουμε πως την έναρξη των εργασιών χτες Παρασκευή χαιρέτισαν οι Αλέκα Παπαρήγα ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Τάσος Ιντζές π. βουλευτής και μέλος της ΠΓ του ΔΗΚΚΙ και Μαρία Ζευγώλη μέλος της Γραμματείας της ΠΕ της Κομμουνιστικής Ανανέωσης. Συμμετείχαν δε αντιπροσωπείες από όλες σχεδόν τις βαλκανικές χώρες, αλλά και διακεκριμένοι Ελληνες επιστήμονες, παράγοντες της δημόσιας ζωής, εκπρόσωποι κινημάτων κ.α.

Η κρίσιμη κατάσταση στην περιοχή επέβαλλε να γίνει ιδιαίτερη συζήτηση στα πλαίσια της διημερίδας, κι έτσι σήμερα Σάββατο πραγματοποιείται ειδική σύνοδος με τη συμμετοχή κομμάτων και κινήσεων από την ΠΓΔΜ. Η συζήτηση, που θα γίνει στην αίθουσα τηλεδιάσκεψης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, αρχίζει στις 9 το πρωί και τελειώνει στις 7 το βράδυ.

Να υπενθυμίσουμε ότι στα πλαίσια των εκδηλώσεων και σήμερα Σάββατο στο Λιμάνι (αποθήκη Β' - Α' κτίριο) θα λειτουργεί: Εκθεση αντιπολεμικής ζωγραφικής μαθητών από τη Ρουμανία. Φωτογραφικές εκθέσεις από τους βομβαρδισμούς και τις αντιΝΑΤΟικές κινητοποιήσεις και έκθεση αντιπολεμικής γελοιογραφίας με έργα Γιουγκοσλάβων και Ελλήνων σκιτσογράφων.

Αύριο, Κυριακή, το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει καλλιτεχνικό πρόγραμμα και το μεγάλο αντιΝΑΤΟικό βαλκανικό συλλαλητήριο με τη συμμετοχή αντιπροσωπειών και διαδηλωτών βαλκανικών κομμάτων και κινημάτων, ενώ θα ακολουθήσει πορεία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ