Κυριακή 16 Δεκέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΑΤΖΕΝΤΑ
Κυριακή
  • Σοφία Παπάζογλου
    Σοφία Παπάζογλου
    Δύο αδιαμφισβήτητοι «ήρωες» της τζαζ ενώνουν τις δυνάμεις τους σε μια αξέχαστη συναυλία. Ο παγκοσμίου φήμης κιθαρίστας Αλ ντι Μέολα και ο καταπληκτικός Κουβανός πιανίστας Γκονζάλο Ρουμπαλκάμπα έρχονται στην Αθήνα -στο πλαίσιο της παγκόσμιας περιοδείας τους- σήμερα, στο Fuzz Live Music Club, Πειραιώς 209 & Πατριάρχου Ιωακείμ 1, Ταύρος - τηλ. 210.3450.817.
  • Στο «Θέατρον» - Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» παρουσιάζεται το Fame, το ιστορικό μιούζικαλ που αγαπήθηκε από μικρούς και μεγάλους σε όλο τον κόσμο, για πρώτη φορά στην Αθήνα. Ηθοποιοί, τραγουδιστές, μουσικοί και χορευτές μεταφέρουν στη σκηνή τις φιλοδοξίες, τα όνειρα, τους έρωτες και τις περιπέτειες μιας ομάδας ταλαντούχων νέων φοιτητών στη Σχολή Τεχνών της Νέας Υόρκης, που αγωνίζονται να πετύχουν στο χώρο της βιομηχανίας του θεάματος... Οκταμελής ζωντανή ορχήστρα - Διεύθυνση ορχήστρας: Νίκος Πλατύραχος. Σκηνοθεσία: Θέμις Μαρσέλου. Απόδοση κειμένου: Θέμις Μαρσέλου, Γεράσιμος Ευαγγελάτος. Χορογραφία: Αλέξανδρος Γιαννής. Σκηνογραφική και ενδυματολογική επιμέλεια: Χριστίνα Κωστέα. Παίζουν: Αλέκα Καννελίδου, Νίκος Βουρλιώτης, Demy, Νάντια Μπουλέ, Αντα Λιβιτσάνου, Κωνσταντίνος Λάγκος, Ησαΐας Ματιάμπα, κ.ά.
  • Το κλασικό, πολυδιαβασμένο από τα παιδιά όλου του κόσμου, μυθιστόρημα του Ρόμπερτ Λούις Στίβενσον «Το νησί των θησαυρών», μπορούν να δουν μικρά και μεγάλα παιδιά στο νέο εκθεσιακό χώρο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, σήμερα, στις 23 και 30/12, στις 11.30πμ, καθώς και στις 22, 26, 27, 28, 29/12, στις 3μμ. Τη δραματουργική επεξεργασία υπογράφει ο σκηνοθέτης, Θωμάς Μοσχόπουλος. Παίζουν: Αργύρης Ξάφης, Θάνος Τοκάκης, Σωκράτης Πατσίκας, Αννα Καλαϊτζίδου, Γιώργος Παπαγεωργίου, Γιάννης Κλίνης, Θοδωρής Πετρόπουλος, Γιάννης Παπαδόπουλος, Μιχάλης Κοιλάκος και Σταύρος Σβίγκος.
  • Εργο της Αγγελικής Δεκουλάκου
    Εργο της Αγγελικής Δεκουλάκου
    «Οι όπερες των ζητιάνων» παρουσιάσουν τη νεανική όπερα του Χαράλαμπου Γωγιού «Η Κοκκινοσκουφίτσα και ο (καλός) λύκος» (1998), στην «Knot Gallery», στο πλαίσιο του διεθνούς φεστιβάλ «GRIMMKnot» (σήμερα και αύριο).
Δευτέρα
  • Στο θέατρο «Σφενδόνη» κάθε Δευτέρα και Τρίτη παρουσιάζεται το έργο «Η Πόρνη από πάνω» του Αντώνη Τσιπιανίτη, με την Κατερίνα Διδασκάλου. Σκηνοθεσία Σταμάτη Πατρώνη.
Τρίτη
  • Στην γκαλερί «Εκφραση - Γιάννα Γραμματοπούλου» (Βαλαωρίτου 9α, 210.3607.598), παρουσιάζεται έκθεση της Αγγελικής Δεκουλάκου, με τίτλο «Χρωμογραφία ΙΙ». Πρόκειται για τη δεύτερη ενότητα έργων της Δεκουλάκου με τον ίδιο τίτλο (η «Χρωμογραφία Ι» παρουσιάστηκε το 2008 και αφορούσε ανθρώπινες μορφές). Στη δεύτερη ενότητα παρουσιάζονται φωτογραφίες που τράβηξε η ζωγράφος, οι οποίες απεικονίζουν νεκρές φύσεις και συνθέσεις με λουλούδια, με δυνατές χρωματικές γκάμες.
Τετάρτη
  • Με τη μουσική φαντασμαγορία των ταινιών του Ουόλτ Ντίσνεϊ υποδέχεται φέτος τα Χριστούγεννα το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (19, 21, 22/12). Η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, υπό τη διεύθυνση του Νίκου Τσούχλου (19, 22/12) και του Ιωακείμ Μπαλτσαβιά (21/12), θα ερμηνεύσει οργανικά αποσπάσματα από τις πολυβραβευμένες συνθέσεις που γράφτηκαν για τις ταινίες: «Ταρζάν», «Η μικρή γοργόνα», «Ηρακλής», «Μέρι Πόπινς», «Η Πεντάμορφη και το Τέρας», «Μπερνάρ και Μπιάνκα», «Αλαντίν», «Μουλάν», «Η Παναγία των Παρισίων» και «Ο Βασιλιάς των λιονταριών».
Πέμπτη
  • Το έργο του Ερρίκου Ιψεν «Ενας εχθρός του λαού», παρουσιάζεται, στο Θέατρο «Αλφα», σε σύγχρονη διασκευή και σκηνοθεσία Στέφανου Ληναίου. Κύριος στόχος της διασκευής και της ερμηνείας του έργου είναι να μεταφερθούν τα μηνύματα του συγγραφέα, απόλυτα διαχρονικά και επίκαιρα, από την εποχή που γράφτηκε έως τις μέρες μας. Σκηνικά - κοστούμια: Ερριέτη Τσεκούρα. Μουσική επιμέλεια: Σωτήρης Ζερβάκος. Παίζουν: Στέφανος Ληναίος, Ελλη Φωτίου, Στάθης Σαμαρτζής, Χρήστος Κελαντώνης, Γιώργος Χαλεπλής, Δημήτρης Καραμπέτσης, Κατερίνα Ζαχαριουδάκη.
Παρασκευή
  • «Το νησί των θησαυρών»
    «Το νησί των θησαυρών»
    Στο θέατρο CORONET συνεχίζεται για έκτη χρονιά το έργο «CAVEMAN» του Rob Becker, σε διασκευή Αναστασίας Παπαστάθη και σκηνοθεσία Βλαδίμηρου Κυριακίδη. Τη φετινή χρονιά τον άνθρωπο των σπηλαίων θα ενσαρκώσει ο Ζήσης Ρούμπος.
Σάββατο
  • Ο Γεράσιμος Ανδρεάτος και η Σοφία Παπάζογλου, θα βρίσκονται κάθε Σάββατο (μέχρι 5/1) στη Μουσική σκηνή Αυλαία (Αγίου Ορους 15, Βοτανικός), με μια μουσική παράσταση που συνδέει στοιχεία μουσικής της Ανατολής και world μουσικής μέσα από τις ιδιαίτερες ενορχηστρώσεις του Θοδωρή Κετεντζόγλου. Μαζί τους οι Melios Balkana Mama οι οποίοι καταφέρνουν με σύγχρονο τρόπο να αναμειγνύουν τη Ska, με τη Balkan και τη Reggae μουσική.
  • Το Θέατρο Κούκλας της Ιρίνα Μπόικο «People & Puppets' Svit» παρουσιάζει στο Χώρο Τέχνης Ασωμάτων (Αγ. Ασωμάτων 6, Θησείο) μία συγκινητική, αισιόδοξη και χαρούμενη χριστουγεννιάτικη παράσταση για παιδιά 2,5 με 5,5 ετών, με εισιτήριο 5 ευρώ.

Μέολα - Ρουμπαλκάμπα
Μέολα - Ρουμπαλκάμπα

«Ενας εχθρός του λαού»
«Ενας εχθρός του λαού»

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ