Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 18 Δεκέμβρη 2012 - αριθ. φύλλου: 11435

ΠΑΜΕ - ΠΑΣΕΒΕ - ΠΑΣΥ - ΜΑΣ - ΟΓΕ
Αύριο διαδηλώσεις σε πολλές πόλεις κατά της φοροληστείας
  • ΑΘΗΝΑ στη 1 το μεσημέρι στην Ομόνοια. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ στις 12 το μεσημέρι στο Αγαλμα Βενιζέλου
  • Το απόγευμα συγκεντρώσεις Λαϊκών Επιτροπών σε δήμους και συνοικίες

ΣΕΛ.  9

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ και όχι για τα μονοπώλια

Επερώτηση προς τους υπουργούς Οικονομικών και Περιβάλλοντος - Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής με θέμα «Ενεργειακή πολιτική: για το λαό ή για τους μονοπωλιακούς ομίλους;» κατέθεσε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ

Η κλιμακούμενη κυβερνητική επίθεση στον τομέα της ενέργειας επιταχύνει τη θυσία των λαϊκών αναγκών στο βωμό της κερδοφορίας ελάχιστων μονοπωλιακών ομίλων. Μοναδική διέξοδος για το λαό είναι ο δρόμος της λαϊκής εξουσίας, όπου τα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής θα αποτελούν κρατική κοινωνική ιδιοκτησία και θα λειτουργεί ενιαίος αποκλειστικά κρατικός φορέας ενέργειας που θα υπηρετεί το σύνολο των λαϊκών αναγκών.

Επερωτάται η κυβέρνηση για την πολιτική της στον τομέα της ενέργειας και πιο συγκεκριμένα:

  • Αν θα λάβει μέτρα και ποια για να διασφαλίσει τη δραστική μείωση των τιμολογίων ηλεκτρικού ρεύματος, φυσικού αερίου και πετρελαίου θέρμανσης της λαϊκής οικογένειας.
  • Αν θα προχωρήσει άμεσα στις αναγκαίες προσλήψεις μόνιμης σταθερής εργασίας εγκαταλείποντας την πολιτική υπερωριών στις πρώην ΔΕΚΟ του τομέα ενέργειας.
  • Πώς θα διασφαλίσει την ουσιαστική συμμετοχή του Εθνικού Φορέα Υδρογονανθράκων στις σχετικές έρευνες και στον ουσιαστικό έλεγχο των αποτελεσμάτων;
  • Αν σκοπεύει να ανακαλέσει τις αποφάσεις της σχετικά με την προώθηση της ιδιωτικοποίησης σε ΔΕΗ, ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ.

ΣΕΛ.  3

ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ
Παιδικά χαμόγελα σε εκδήλωση ταξικής αλληλεγγύης

Αγοράκια και κοριτσάκια χέρι - χέρι με τους γονείς τους, έφταναν την Κυριακή το μεσημέρι στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Ιωνίας, για να συμμετάσχουν στην ψυχαγωγική εκδήλωση για παιδιά της Λαϊκής Επιτροπής Ν. Ιωνίας και του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ «Γ. Σεφέρης».


ΣΕΛ.  16

ΚΚΕ
Εχθρική για το λαό η ανάπτυξή τους

Η καπιταλιστική ανάπτυξη, που υποσχέθηκε η κυβέρνηση στη συνάντηση με τους εκπροσώπους των πολυεθνικών, είναι εχθρική προς το λαό. Οι επενδύσεις των επιχειρηματικών ομίλων θα γίνουν με όρους που θα εξασφαλίζουν την ακόμη μεγαλύτερη κερδοφορία τους, με πιο φτηνή εργατική δύναμη, προώθηση όλων των αντεργατικών μέτρων, πτώχευση αυτοαπασχολουμένων, σαρωτική ακρίβεια στα είδη λαϊκής κατανάλωσης, προκλητικές εισφοροαπαλλαγές και φοροαπαλλαγές, τη στιγμή που η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα στενάζουν κάτω από τη φοροεξόντωση.

Η καπιταλιστική ανάπτυξη, που αποθεώνουν όλα τα κόμματα του «ευρωμονοδρόμου», θα γίνει πάνω σε ερείπια δικαιωμάτων, δε θα αντιμετωπίσει το τεράστιο πρόβλημα της ανεργίας. Οι νέες θέσεις εργασίας θα είναι σε συνθήκες γαλέρας και λιγότερες από αυτές που χάνονται καθημερινά εξαιτίας της καπιταλιστικής κρίσης. Οι εργαζόμενοι έχουν μία επιλογή: Οργάνωση της πάλης για την απόκρουση των μέτρων, ανοίγοντας το δρόμο για φιλολαϊκή διέξοδο από την κρίση. Οι εξελίξεις και οι λαϊκές ανάγκες απαιτούν Λαϊκή Συμμαχία για την κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, αποδέσμευση από την ΕΕ και μονομερή διαγραφή του χρέους, για ανάπτυξη προς όφελος του λαού.



ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ
Σε συγκεντρώσεις την Πέμπτη

ΣΕΛ.  8
ΠΑΜΕ ΟΤΑ ΓΙΑ ΠΟΕ ΟΤΑ
Καταγγέλλει εκφυλιστικές μεθοδεύσεις

ΣΕΛ.  8
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ
Πανελλαδική κινητοποίηση την Πέμπτη

ΣΕΛ.  9
ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ
Να καταργηθεί από λογαριασμούς και εφορία

ΣΕΛ.  18
ΛΕΣΒΟΣ
Φρίκη με πνιγμένους μετανάστες

ΣΕΛ.  16
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ - ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ - ΕΝΩΣΕΙΣ ΕΒΕ
Συντονίζονται για την Κυριακή αργία

ΣΕΛ.  7
ΚΝΕ
Πρωτοχρονιάτικο Φεστιβάλ για τα παιδιά

ΣΕΛ.  21
ΠΑΜΕ
Για την Παγκόσμια Μέρα του Μετανάστη

Μια μέρα αφιερωμένη στους μετανάστες για να κρυφτεί το απάνθρωπο πρόσωπο των ιμπεριαλιστών και να θολώσει η εικόνα της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης που συντελείται όλες τις μέρες του χρόνου.


ΣΕΛ.  17

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ