Πέμπτη 22 Νοέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΠΕΜΕΝ
Ετοιμάζονται για νέες κινητοποιήσεις

Από τη συνέλευση
Από τη συνέλευση
Να πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα και να αποφασίσει απεργιακές κινητοποιήσεις εξουσιοδότησαν τη διοίκηση της Ενωσής τους, οι μηχανικοί, στη χτεσινή συνέλευση της ΠΕΜΕΝ.

Δεσμεύτηκαν ότι είναι καθήκον των πρωτοπόρων μηχανικών, ο καθένας ξεχωριστά, με εφόδιο την πλούσια πείρα της ΠΕΜΕΝ, που κωδικοποιήθηκε στην εισήγηση της γενικής συνέλευσης, που παρουσίασε ο πρόεδρος της Ενωσης Σάββας Τσιμπόγλου, να συμβάλει στην προσωποποιημένη δουλειά στο καράβι, στο λιμάνι, ναυτεργάτη το ναυτεργάτη για ουσιαστική συζήτηση και ανάδειξη της ανάγκης για συσπείρωση στα σωματεία του, για οργάνωση και ανάπτυξη της πάλης.

Η πλειοψηφία των παρόντων στη συνέλευση ανήκε στη νεολαία, στη νέα βάρδια του μηχανοστασίου.

Ο Αγγελος, δόκιμος μηχανικός, ανέφερε ότι «δόκιμοι που πρέπει να κάνουν το εκπαιδευτικό ταξίδι τους, για να μη χάσουν το έτος τους, αναγκάζονται για να βρουν μπάρκο να πέφτουν στα νύχια κάθε πράκτορα δουλέμπορα και να υπογράφουν ατομική σύμβαση για μισθό μόλις 500 ευρώ. Ενώ, όπως προβλέπεται, θα πρέπει να πληρώνονται με βάση τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Παίρνουν ψίχουλα για να κάνουν στα καράβια τα πάντα, δουλεύοντας ασταμάτητα, μέχρις εξάντλησης. Τους μετατρέπουν σε φτηνό εργατικό δυναμικό δηλαδή για τους εφοπλιστές». Ο Δημήτρης, α' μηχανικός, σημείωσε: «Προσοχή συνάδελφοι, μην περάσει η προπαγάνδα στους μηχανικούς. που λέει "κοίτα τη δουλίτσα σου μην τη χάσεις και άσε τους άλλους"... Οποιος είναι μόνος του θα τον φάνε. Θα δουλεύεις ασταμάτητα, θα σου τσακίζουν τα δικαιώματα και θα σε τρομοκρατούν από πάνω. Οι ναυτεργάτες, οι εργάτες έχουμε το δίκιο με το μέρος μας. Οι εφοπλιστές είναι που μας έχουν ανάγκη όχι εμείς», ενώ, όπως αναφέρθηκε από άλλον μηχανικό, «το καράβι χωρίς εφοπλιστή πάει, χωρίς ναυτεργάτη δεν πάει»...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ