Πέμπτη 22 Νοέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Λυγίζουν από την εξάντληση

Μέση, γόνατα, χέρια «σακατεμένα» από τα βάρη. Το «στρες» της δουλειάς, η εντατικοποίηση, τους τσακίζει. Κάπως έτσι περιέγραψαν τη δουλειά, στον «Ρ», εργαζόμενοι στην αποθήκη. Ενας από αυτούς, όπως είπε, έκανε ήδη μια εγχείρηση στο ένα γόνατο από την κούραση και ετοιμάζεται για εγχείρηση και στο άλλο. Και πώς αυτό να μη συμβεί όταν, όπως είπε ο Β., έχει υπάρξει και μέρα που η βάρδια στην αποθήκη έχει παραλάβει εμπορεύματα από 25 φορτηγά και τα έχει διαχειριστεί πλήρως αυτή, δηλαδή και τα ξεφόρτωσε και τα έβαλε στα ράφια.

«Είμαστε 18 - 19 άτομα, όταν για τη δουλειά που υπάρχει θα έπρεπε να είμαστε πάνω από 25 εργαζόμενοι στην αποθήκη. Υπήρχαν κι άλλοι παλιότερα, αλλά είτε απολύθηκαν είτε τα παράτησαν λόγω φόρτου εργασίας. Εμείς έχουμε την ευθύνη της διαχείρισης όλων των υλικών. Φορτηγά, ξεφόρτωμα, καταγραφή, ράφια, γέμισμα. Σε καθημερινή βάση έχουμε 7 με 8 φορτηγά και δε δουλεύουμε και οι 18 εργαζόμενοι. Είμαστε σε δυο βάρδιες. Υπολόγισε τα ρεπό και οτιδήποτε άλλο, οπότε είμαστε περίπου πέντε άτομα στη βάρδια», λέει άλλος εργαζόμενος.

Σημειώνουν ότι από τους εξουθενωτικούς ρυθμούς οι εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν «στρες», έχουν πρόβλημα στα χέρια, στα πόδια, στη μέση. «Είναι πολλά τα βάρη», τόνισε ένας εργαζόμενος. Και δε φτάνει αυτό: Το προσωπικό της αποθήκης απασχολείται και σε άλλα τμήματα. «Δηλαδή, να πάμε να μαζέψουμε και τις παραγγελίες πελατών, να φτιάξουμε ράφια, ακόμα και να πάμε στο εστιατόριο να μαζέψουμε δίσκους». Αλλωστε, πάνω από το κεφάλι τους έχουν κάθε εξάμηνο και την «αξιολόγηση».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ