Πέμπτη 22 Νοέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «ΟΜΙΛΟΥ FORTHNET»
Απήργησαν ενάντια στην εργοδοτική τρομοκρατία

Στο πλευρό τους το ΣΕΤΗΠ και Επιτροπές Αγώνα της περιοχής

Αγωνιστική απάντηση στην εργοδοτική τρομοκρατία και τους εκβιασμούς έστειλαν χτες οι εργαζόμενοι στην εταιρεία τηλεπικοινωνιών «FORTHNET» συμμετέχοντας μαζικά στην 24ωρη απεργία που είχαν αποφασίσει οι επιτροπές αγώνα που έχουν συγκροτηθεί στις εγκαταστάσεις του Ταύρου και της Κάντζας και το Σωματείο Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής (ΣΕΤΗΠ). Η εργοδοσία, που θέλησε εκβιαστικά στις αρχές της εβδομάδας να επιβάλλει υπογραφή ατομικών συμβάσεων με μειώσεις έως 35%, βλέποντας χτες την αποφασιστική συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργία επιχείρησε να εντείνει την τρομοκρατία και κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα για να κηρυχθεί παράνομη η 24ωρη απεργία. Αυτή η κίνηση δεν κατάφερε να κάμψει τις αγωνιστικές διαθέσεις των εργαζομένων που συνέχισαν την περιφρούρηση της απεργίας τους και προχώρησαν σε μια ιδιαίτερα μαζική ΓΣ, που αποφάσισε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Αργά το απόγευμα βγήκε η απόφαση του δικαστηρίου, σύμφωνα με την οποία η απεργία κρίθηκε παράνομη, χωρίς ωστόσο να αναφέρονται οι λόγοι.

Μάλιστα, το αγωνιστικό ηθικό ενίσχυσε η μαζική συμμετοχή που είχαν στη συνέλευση (έγινε στον Ταύρο) και οι εργαζόμενοι από την Κάντζα. Στη ΓΣ μετά από πρόταση των απεργιακών επιτροπών και του σωματείου αποφασίστηκε ομόφωνα να προχωρήσουν σε νέα κινητοποίηση αύριο Παρασκευή με στάση εργασίας 12 με 4 το μεσημέρι, με αιτήματα: Καμία μείωση μισθών, καμία απόλυση, κατάργηση των νέων συμβάσεων που κάνει με μειωμένους μισθούς.

Με δηλωμένη αυτήν την αποφασιστικότητα θα επιδιώξουν να σπάσουν την τρομοκρατία της εργοδοσίας που και χτες εκβίαζε με απολύσεις και προσπαθούσε να διασπάσει τους εργαζόμενους υποστηρίζοντας ότι οι μειώσεις δεν θα είναι στο ίδιο επίπεδο για όλους.

Στο πλευρό των εργαζομένων βρίσκονταν από το πρωί το Σωματείο Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής (ΣΕΤΗΠ), η Επιτροπή Αγώνα Ταύρου - Μοσχάτου και οι τοπικές Επιτροπές Αγώνα συνταξιούχων, ανέργων και γυναικών.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ