Πέμπτη 22 Νοέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Καμιά δέσμευση για το «Παναγιά»

Συζητήθηκε προχτές η Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε το ΚΚΕ

Η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην πολιτική συγχώνευσης των νοσοκομειακών ιδρυμάτων αδιαφορώντας για τις συνέπειες στην ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών, Υγείας. Αυτό κατέστησε σαφές χτες στη Βουλή ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λυκουρέντζος, απαντώντας σε Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ, Θ. Κωνσταντινίδη για το Νοσοκομείο «Παναγιά» (πρώην Β' ΙΚΑ Θεσαλλονίκης) στην Καλαμαριά. Ο βουλευτής του ΚΚΕ απαίτησε συγκεκριμένες δεσμεύσεις για τη λειτουργία του ιδρύματος που βρίσκεται σε διαδικασία συγχώνευσης χωρίς όμως να λάβει απαντήσεις.

Ο Α. Λυκουρέντζος αναγνώρισε το πρόβλημα λέγοντας όμως πως «η λειτουργία των θεραπευτηρίων εντάσσεται στην στρατηγική της συνένωσης κλινικών, τμημάτων και ανθρώπινου δυναμικού» και εκφράζοντας την εκτίμηση ότι τα νοσοκομεία της χώρας «δεν παρέχουν υποβαθμισμένες υπηρεσίες».

«Τη στρατηγική σας την αντιλαμβάνεται ο λαός με την υποβάθμιση της δημόσιας Υγείας» τόνισε ανταπαντώντας ο Θ. Κωνσταντινίδης. Αναφερόμενος στο νοσοκομείο «Παναγιά» επισήμανε ότι «θέλουμε συγκεκριμένες δεσμεύσεις» από το υπουργείο αφού «η συγχώνευση των κλινικών χωρίς τη μεταφορά των κλινών θα δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα».

Παράλληλα, απαίτησε «διαβεβαίωση σε ό,τι αφορά τις υπόλοιπες εξειδικευμένες εργασίες που γίνονται στο συγκεκριμένο νοσοκομείο όπως το τμήμα λιθοτριψίας που καλύπτει ανάγκες για όλη τη Β. Ελλάδα». Μάλιστα, τόνισε ότι το συγκεκριμένο ίδρυμα έχει ιδιαίτερη σημασία αφού «στην ανατολική Θεσσαλονίκη υπάρχει κενό στην κάλυψη. Από το νοσοκομείο εξυπηρετείται ένα μεγάλο κομμάτι της Χαλκιδικής αφού το νοσοκομείο του Πολυγύρου είναι υποβαθμισμένο».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ