Παρασκευή 26 Φλεβάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Αγωνιστική αισιοδοξία στα ποντοπόρα πλοία

Συγκινητικά μηνύματα από ναυτεργάτες σε μπάρκο από όλα τα μήκη και πλάτη της Γης

Η τριήμερη απεργιακή μάχη που έδωσαν παλικαρίσια οι ναυτεργάτες στην Ελλάδα έχει προκαλέσει αγωνιστική αισιοδοξία στους ναυτεργάτες, που αυτήν τη στιγμή ταξιδεύουν σε όλα τα μήκη και πλάτη της Γης όπως φάνηκε από τα μηνύματα που στέλνονται από τα καράβια στα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ.

«Οι ναυτεργάτες με το όπλο του ταξικού αγώνα και της αλληλεγγύης θα τσακίσουν στην πράξη την αντεργατική πολιτική κυβέρνησης - εφοπλιστών. Καλή δύναμη στον αγώνα» είναι το μήνυμα που έφτασε από τον γ' μηχανικό Μ.Κ. από τον Ινδικό Ωκεανό.

«Συναδελφικούς χαιρετισμούς από τον κόλπο του Μεξικού. Η απεργία στα λιμάνια της χώρας με τη μαζική συμμετοχή των συναδέλφων στέλνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα αντίστασης στην επίθεση που δεχόμαστε από την κυβέρνηση και τους εφοπλιστές. Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα της απεργίας. Χαιρόμαστε που είδαμε την αλληλεγγύη των εργαζομένων από άλλους κλάδους. Ολοι μαζί μπορούμε να ανατρέψουμε τα σχέδιά τους.

Υπογραφή: Λ.Π. Α' πλοίαρχος, Τ.Θ. υποπλοίαρχος, Τ.Δ. ανθυποπλοίαρχος, Π.Σ. Γ' μηχανικός, Λ.Ν. δόκιμος μηχανικός, Θ.Τ. Α' μάγειρας. Κόλπος Μεξικού».

«Να μην περάσει ο εργασιακός μεσαίωνας που προσπαθούν να επιβάλουν κυβέρνηση και εφοπλιστές» αναφέρει μήνυμα που στάλθηκε από τον Π. Καραλιώκη γ' μηχανικό, μέλος της διοίκησης της ΠΕΜΕΝ από ποντοπόρο στον Περσικό Κόλπο. Οπως αναφέρει, «σαν να μην έφταναν αυτά που ζούμε κάθε μέρα (και) στην ποντοπόρο ναυτιλία με την περικοπή δικαιωμάτων και μισθών, τη μείωση των συνθέσεων, την εντατικοποίηση της εργασίας, τα ατελείωτα ωράρια. Τώρα επιδιώκουν την ολοκληρωτική κατάργηση των ΣΣΕ, της Κοινωνικής Ασφάλισης, των συνδικαλιστικών μας δικαιωμάτων. Μάλλον γιατί κάπως πρέπει αυτοί που δεν ξέρουν τι έχουν, αυτοί που σκορπάνε σε ένα βράδυ αυτά που θα βγάλει ένας εργαζόμενος σε μια ολόκληρη ζωή να συνεχίσουν ανεμπόδιστα την κερδοφορία τους». Σημειώνει ότι η απεργία «στην Ελλάδα έστειλε μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις, παρακολουθείται διεθνώς» και προκάλεσε χαρά σε όλους τους ναυτεργάτες.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ