Σάββατο 17 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ο Λεων. Αυδής «δηλώνει παρών»

Τη μνήμη του ανθρώπου, του δικηγόρου, του αγωνιστή, που άφησε φεύγοντας δυσαναπλήρωτο κενό τίμησε χτες σε μια συγκινητική τελετή ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθήνας

«Ο Λεων. Αυδής δεν είδε ουδέτερα, αταξικά, αφηρημένα την κοινωνική πραγματικότητα. Με όπλο την επαναστατική γνώση, αναγνώρισε στο πρόσωπο των εκμεταλλευόμενων τις δυνάμεις της κοινωνικής ανατροπής. Τοποθετήθηκε ανοιχτά υπέρ των δυνάμεων που επιδιώκουν την ανατροπή της υφιστάμενης κοινωνικής τάξης πραγμάτων που επιδιώκουν την ανατροπή του καπιταλισμού. Τοποθετήθηκε στην επαναστατική, στην ανατρεπτική Αριστερά, στο ΚΚΕ». Τα λόγια αυτά του Θ. Θεοδωρόπουλου, δικηγόρου, δίνουν λιτά το στίγμα της προσωπικότητας του «αξέχαστου φίλου και συντρόφου που και σήμερα εδώ δηλώνει παρών». Στη χτεσινή βραδιά μνήμης που διοργάνωσε ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών (ΔΣΑ) προς τιμήν του Λεων. Αυδή τα λόγια ήταν περιττά. Ολοι όσοι βρέθηκαν στην κατάμεστη αίθουσα τελετών του Συλλόγου τον ήξεραν και όσοι μίλησαν γι' αυτόν επαναλάμβαναν την αδυναμία τους να μιλήσουν για μια τέτοια σπάνια προσωπικότητα.

«Ηταν ένας σύντροφος είπε σε όλες τις φάσεις της ζωής. Ξεχώριζε για την καλοσύνη και την αγάπη του. Ηταν ένας άνθρωπος που σε άγγιζε», είπε ανοίγοντας τις ομιλίες η σύντροφος της ζωής του Ιρις Καλκάνη - Αυδή.

Ο Αντ. Ρουπακιώτης, πρόεδρος του ΔΣΑ, μίλησε για τον άνθρωπο: «Ο Λέων δεν ήταν από πηλό, από πέτρα σκληρή ήταν, που εντός της έκρυβε την αγωνία για τον άλλον, τη δύναμη στο όνειρο».

Ο Χρ. Αργυρόπουλος, δικηγόρος και πρόεδρος της Ενωσης Ελλήνων Ποινικολόγων, μίλησε για τον δικηγόρο, ο οποίος «επέλεξε τον τραχύ δρόμο πλεύσης, ενάντια στο ρεύμα, έκανε αγώνα για τη ζωή και χάρηκε αυτή τη ζωή».

Ο Ι. Λυξουριώτης, καθηγητής Νομικής Σχολής Κομοτηνής και πρόεδρος της ΕΔΕΚΑ, μίλησε για τη δράση του στο εργατικό δίκαιο και όχι μόνο. Μίλησε για τον άνθρωπο που «απέφευγε τις φωταψίες και τα χειροκροτήματα. Δύσκολα θα τον θυμηθούμε σε κάποιο πάνελ συνεδρίων να θεωρητικολογεί».

Ο Ε. Μαχαίρας, πρώην πρόεδρος του ΔΣΑ και στενός συνεργάτης του Λέων. Αυδή, είπε: «Κρίμα, είπε, που έφυγε τόσο νωρίς ο Λέων. Ευτυχώς όμως που μας έδωσε τόσα πολλά, τόσο σπάνια και τόσο πολύτιμα πράγματα για το δημόσιο βίο της χώρας μας».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ