Σάββατο 17 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«Γερμανικές» μεθοδεύσεις κατά του Αυλώνα!

Η εταιρία «Γερμανός» αγόρασε 100 στρέμματα, ζήτησε άδεια από το δήμο για λειτουργία αποθηκών, αλλά σκοπεύει να στήσει εκεί εργοστάσιο παραγωγής ρεύματος

Ετοιμοι να απαντήσουν αποφασιστικά στα σχέδια για εγκατάσταση εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας δίπλα στα σπίτια τους, δηλώνουν οι κάτοικοι του Αυλώνα. Αμέσως μόλις έγινε γνωστή στην τοπική κοινωνία η αίτηση που κατέθεσε η εταιρία «Γερμανός ΑΒΕΕ» για χορήγηση άδειας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με φυσικό αέριο στην περιοχή, εκδήλωσαν την απαίτησή τους προς την κυβέρνηση να μην κάνει δεκτό το αίτημα της εταιρίας για λειτουργία τέτοιου εργοστασίου στην περιοχή τους.

Λίγους μήνες νωρίτερα η εταιρία «Γερμανός» είχε αγοράσει έκταση 100 περίπου στρεμμάτων στη θέση «Βρέστιζα» του Δήμου Αυλώνα, ζητώντας στη συνέχεια άδεια από το δήμο για τη λειτουργία αποθηκών. Οπως διαπιστώθηκε, όμως, στη συνέχεια, η αίτηση αυτή ήταν ψευδής, αφού σε πληρωμένη καταχώριση στην εφημερίδα «το Βήμα», σημειώνεται: «Η εταιρία Γερμανός ΑΒΕΕ κατέθεσε στις 19 Φεβρουαρίου αίτηση για χορήγηση άδειας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας προς τη ρυθμιστική αρχή ενέργειας και τον υπουργό Ανάπτυξης: Η αίτηση αυτή αφορά: Την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας με φυσικό αέριο ονομαστικής ισχύος 355 ΜW και την πώλησή της στο ηλεκτρικό δίκτυο. Η εταιρία προτίθεται να εγκαταστήσει τους αεροστροβίλους σε ιδιόκτητο χώρο στη θέση "Βρέστιζα" του Δήμου Αυλώνος του Νομού Αττικής».

Σε έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που έγινε την περασμένη Πέμπτη παρουσία πλήθους κατοίκων και σχεδόν του συνόλου των μαζικών φορέων της πόλης, αποφασίστηκε ομόφωνα από όλες τις δημοτικές παρατάξεις η ανάληψη δράσης ώστε να ακυρωθεί η προσπάθεια εγκατάστασης εργοστασίου στον τόπο τους, ακριβώς δίπλα από τα σπίτια τους. Μιλώντας στο «Ρ» η Αθανασία Τσατσαλίδου, δημοτική σύμβουλος Αυλώνα, τόνισε ότι σύσσωμοι οι κάτοικοι της περιοχής είναι αποφασισμένοι να προβούν σε δυναμικές κινητοποιήσεις ενάντια στην εγκατάσταση εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην πόλη. Ακόμη κατήγγειλε την προσπάθεια παραπλάνησης του λαού από την εταιρία, η οποία ζήτησε αρχικά άδεια για λειτουργία αποθηκών από το δήμο κάτι που όπως αποδείχτηκε ήταν ψευδές. Η Αθ. Τσατσαλίδου, υπογράμμισε ακόμη στη δήλωσή της ότι τις κύριες ευθύνες τις έχει η κυβέρνηση, αφού έχει ανάψει το πράσινο φως στο μεγάλο κεφάλαιο, να κάνει ό,τι θέλει, όπου θέλει, χωρίς να υπολογίζει κανέναν. Καταλήγοντας τόνισε, κατηγορηματικά: «Ολοι οι κάτοικοι είμαστε έτοιμοι να αποτρέψουμε δυναμικά την εγκατάσταση του εργοστασίου στην πόλη μας, με ό,τι μέσο διαθέτουμε».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ