Σάββατο 17 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Μνημόνιο συνεργασίας «Αθήνα 2004» και ΕΒΕΑ

Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν χτες ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθήνας (ΕΒΕΑ) Γ. Καπράλος και η πρόεδρος της «Αθήνα 2004» Γ. Αγγελοπούλου.

Ενα μνημόνιο που είναι «τυπικό», όπως άλλωστε είπε ο Γ. Καπράλος, αφού «το ΕΒΕΑ (σ.σ. δηλαδή οι επιχειρηματίες) είναι κοντά στην Οργανωτική Επιτροπή και χωρίς μνημόνιο». Πώς άλλωστε να μην είναι κοντά, αφού οι επιχειρήσεις προσδοκούν τεράστια οικονομικά οφέλη και από την υπόθεση των Ολυμπιακών Αγώνων, σε βάρος πάντοτε των συμφερόντων των εργαζομένων. Από την πλευρά της η Γ. Αγγελοπούλου έστειλε το μήνυμα στους επιχειρηματίες «να "εκμεταλλευτούν" το γεγονός» και πρόσθεσε ότι η συνεργασία έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετούς μήνες.

Το μνημόνιο μεταξύ άλλων προβλέπει από την πλευρά του ΕΒΕΑ: Τν έγκυρη ενημέρωση των ελληνικών επιχειρήσεων για την οικονομική διάσταση του εγχειρήματος, την καθιέρωση ειδικής στήλης στο δελτίο του ΕΒΕΑ, την οργάνωση συνεδρίων, ημερίδων και συναντήσεων, την έκδοση ενημερωτικών εντύπων, την κατάρτιση καταστάσεων με τις προϋποθέσεις συμμετοχής στους διαγωνισμούς για τα έργα ή τις προμήθειες των Ολυμπιακών Αγώνων με τη βοήθεια της «Αθήνα 2004», την αναζήτηση και κοινοποίηση των προκηρύξεων στους ενδιαφερόμενους επιχειρηματίες, τη δημιουργία ιστοσελίδας στο διαδίκτυο για τα παραπάνω θέματα και τέλος τη συνεργασία στην εκπαίδευση των εθελοντών (εμποροϋπάλληλοι, φοιτητές κ.ά.).

Η «Αθήνα 2004» θα ενημερώνει το ΕΒΕΑ για κάθε στοιχείο σχετικό με τους Ολυμπιακούς Αγώνες που αφορά επιχειρήσεις, ενώ εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου θα συμμετέχουν στις συναντήσεις με τα στελέχη της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής. Τέλος, θα συγκροτηθεί Ομάδα Εργασίας με τη συμμετοχή στελεχών και από τις δύο πλευρές, η οποία θα εγκατασταθεί στην έδρα της «Αθήνα 2004».

  • Συνάντηση ενημέρωσης των αθλητικών φορέων για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 έγινε χτες με πρωτοβουλία της «Αθήνα 2004». Στην εκδήλωση, παρουσιάστηκαν από στελέχη της εταιρίας η πρόοδος στους τομείς: Χωροθετήσεις, Ολυμπιακά έργα, υπηρεσίες Αγώνων, Ολυμπιακά και Παραολυμπιακά Αθλήματα και περιβάλλον.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ