Σάββατο 17 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΑΣΕΠ
Νέα απογοητευτικά αποτελέσματα

Ανεργοι θα μείνουν οι περισσότεροι επιτυχόντες, με βάση και τα νέα αποτελέσματα για εννέα ειδικότητες

Απογοητευτικά για τους διαγωνιζόμενους, κι ακόμη περισσότερο για τους επιτυχόντες, ήταν τα νέα - συνέχεια αυτών της προηγούμενης εβδομάδας - αποτελέσματα του διαγωνισμού εκπαιδευτικών του έτους 2000, που έδωσε χθες στη δημοσιότητα το ΑΣΕΠ. Και από τα νέα αποτελέσματα προκύπτουν τα ίδια με τα προηγούμενα συμπεράσματα. Οι περισσότεροι από τους επιτυχόντες θα μείνουν αδιόριστοι, ενώ απελπιστικά υψηλά ήταν τα ποσοστά αποτυχίας. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Χθες το ΑΣΕΠ έδωσε στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα του προαναφερόμενου διαγωνισμού εκπαιδευτικών για τις παρακάτω εννέα ειδικότητες πανεπιστημιακής εκπαίδευσης: Θεολόγων, Φυσικών, Γαλλικής Γλώσσας, Αγγλικής Γλώσσας, Γερμανικής Γλώσσας, Κοινωνιολόγων, Φυσικής Αγωγής, Πληροφορικής ΑΕΙ και Πληροφορικής ΤΕΙ. Το σύνολο προς πλήρωση θέσεων για όλες αυτές τις ειδικότητες ήταν 2.798 και είχαν δηλώσει ότι θα διαγωνιστούν 30.360 υποψήφιοι. Τελικά, συμμετείχαν και στις δύο θεματικές ενότητες του διαγωνισμού 18.749, ενώ οι επιτυχόντες ανέρχονται στον αριθμό των 5.945. Με τη γλώσσα των ποσοστών, όλα αυτά τα στοιχεία σημαίνουν ότι το 52,93% των επιτυχόντων δε θα διοριστεί, ενώ το 68,3% όσων πήραν μέρος σε όλες τις φάσεις του διαγωνισμού απέτυχε. Το μεγαλύτερο ποσοστό αποτυχίας εμφανίζεται στον κλάδο της Φυσικής Αγωγής (84,67%) και το μικρότερο στον κλάδο της Πληροφορικής ΑΕΙ (27,84%). Σε ό,τι δε αφορά τον κλάδο της Πληροφορικής, είναι ο μόνος στον οποίο υπάρχουν κενές θέσεις, γιατί δεν έγινε δυνατό να καλυφθούν από το διαγωνισμό οι διαθέσιμες, αφού και ο αριθμός των διαγωνιζόμενων υπολειπόταν του αριθμού των εν λόγω θέσεων. Αναλυτικότερα, μένουν κενές 579 θέσεις για την ειδικότητα Πληροφορικής ΑΕΙ και 519 για την ειδικότητα Πληροφορικής ΤΕΙ.

Για όλες τις ειδικότητες δίνονται αναλυτικά στοιχεία στον πίνακα που ακολουθεί. Οφείλουμε, όμως, να σημειώσουμε ότι, όπως διευκρινίζει το ΑΣΕΠ, οι πίνακες που δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα έχουν προσωρινό χαρακτήρα, δεδομένου ότι οι τελικοί πίνακες με την οριστική σειρά επιτυχίας και τους διοριστέους θα προκύψουν μετά την υποβολή των συμπληρωματικών αιτήσεων και τον συνυπολογισμό των προβλεπόμενων προσαυξήσεων.

Τα τωρινά, προσωρινά αποτελέσματα, για τις προαναφερόμενες εννέα ειδικότητες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τα πληροφορηθούν από τις κατά τόπους Νομαρχικές Αυτοδιοικήσεις όπου θα αναρτηθούν ή μέσω διαδικτύου στην ηλεκτρονική διεύθυνση: www.asep.gr. Πίνακες των επιτυχόντων έχουν επίσης αποσταλεί στις διευθύνσεις Β/θμιων Εκπαιδεύσεων του ΥΠΕΠΘ και στις ηλεκτρονικές τους διευθύνσεις.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ