Σάββατο 3 Νοέμβρη 2012 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ
Εκρηκτικό το πρόβλημα της σχολικής στέγης

Αναφορά του ΚΚΕ στη Βουλή

Στην ανάγκη άμεσης χρηματοδότησης για την ολοκλήρωση της κατασκευής του κτιρίου των 3ου και 6ου Δημοτικών Σχολείων και για την κατασκευή του κτιρίου του 11ου Δημοτικού Σχολείου επικεντρώνεται το υπόμνημα του ΔΣ του Συλλόγου Γονέων του 8ου Δημοτικού Σχολείου Πετρούπολης, το οποίο κατέθεσαν ως Αναφορά οι βουλευτές του ΚΚΕ Σπύρος Χαλβατζής και Γιάννης Γκιόκας προς τους υπουργούς Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλο και Οικονομικών Γ. Στουρνάρα.

Η διαχρονική υποχρηματοδότηση της Παιδείας απ' όλες τις κυβερνήσεις και τα ελάχιστα κονδύλια για τη δημιουργία σχολείων έχουν δημιουργήσει οξύτατο στεγαστικό πρόβλημα και στην Πετρούπολη. «Το σύνολο των δημοτικών σχολείων της πόλης (1ο, 2ο, 3ο, 4ο, 5ο, 6ο, 7ο, 8ο, 9ο, 10ο) από 12θέσια έχουν μετατραπεί σε 17θέσια. Για να καλυφθούν οι ανάγκες όλα αυτά τα χρόνια έχουν μετατραπεί σε αίθουσες διδασκαλίας αποθήκες, βιβλιοθήκες, αίθουσες πολλαπλών χρήσεων, χώροι κάτω από σκάλες, διάδρομοι κ.ά. Οι μικροί μαθητές είναι πολλές φορές αναγκασμένοι να κάνουν μάθημα σε ανθυγιεινές, ακατάλληλες αίθουσες, ενώ κάθε ζωτικός χώρος στα σχολικά κτίρια κτίζεται(...) Φέτος η κατάσταση είναι εκρηκτική. Προκειμένου να εγγραφούν όλα τα παιδιά στα σχολεία της Πετρούπολης η λύση που δόθηκε ήταν να κτιστούν κι άλλες αίθουσες σε διαδρόμους, χώρους πολλαπλών χρήσεων και βιβλιοθήκες να μετατραπούν σε αίθουσες (8ο,5ο,7ο Δημοτικά). Ιδιαίτερα ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι ακούστηκε σα λύση και η λειτουργία σχολείων πρωί - απόγευμα», επισημαίνεται μεταξύ άλλων στο υπόμνημα.

Οι γονείς πέρα από την άμεση χρηματοδότηση για την κατασκευή σχολείων που εκκρεμεί η κατασκευή τους, απαιτούν σχολεία πρωινά σύγχρονα και ασφαλή, με βάση τα ανθρώπινα μέτρα και τις ανάγκες της κάθε ηλικίας, με όλη την αναγκαία υποδομή και εξοπλισμό σε εργαστήρια, χώρους άθλησης, βιβλιοθήκες κ.ά. Κτίρια που θα καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες μαθητών και εκπαιδευτικών, με τμήματα που θα λειτουργούν το πολύ με 20 παιδιά.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ