Σάββατο 3 Νοέμβρη 2012 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΣ
Αντιδράσεις για τις συγχωνεύσεις σχολείων

Οξύνονται οι αντιδράσεις ενάντια στα σχέδια της συγκυβέρνησης να κλείσει και άλλα σχολεία στο Δήμο Αθήνας από την επόμενη χρονιά. Το υπουργείο Παιδείας απέστειλε έγγραφο στο Δήμο προωθώντας συγχωνεύσεις:

  • Του 5ου ΓΕΛ Αθήνας με το 46ο ΓΕΛ Αθήνας, σε ένα σχολείο με έδρα αυτή του 46ου (συνολικά 298 μαθητές), στέλνοντας σε ένα και μόνο σχολείο παιδιά από Εξάρχεια, Νεάπολη, Γκύζη.
  • Του 43ου Γυμνασίου Αθήνας με το 70ό Γυμνάσιο Αθήνας (συνολικά 309 μαθητές).
  • Του 53ου Γυμνασίου Αθήνας με το 54ο Γυμνάσιο Αθήνας (συνολικά 480 μαθητές).
  • Του 53ου ΓΕΛ Αθήνας με το 54ο ΓΕΛ Αθήνας (συνολικά 351 μαθητές).

Στο Δήμο Αθήνας έχουν ήδη γίνει 37 τέτοιες συγχωνεύσεις, δημιουργώντας σχολικά συγκροτήματα με έως και 500 μαθητές, γεγονός που κατήγγειλαν την Πέμπτη στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας οι δημοτικοί σύμβουλοι του ΚΚΕ. Τα κριτήρια των συγχωνεύσεων μόνο παιδαγωγικά δεν είναι. Οι κυβερνώντες αντιμετωπίζουν σχολεία και μαθητές ως «κόστος». Ετσι κόβουν κι άλλα χρήματα σε βάρος του δικαιώματος των παιδιών των λαϊκών στρωμάτων στην πραγματική μόρφωση.

Αντιδράσεις υπάρχουν ήδη και από γονείς. Χαρακτηριστικά ο σύλλογος Γονέων του 53ου Γυμνασίου πήρε απόφαση κατά της συγχώνευσης αναφέροντας: «Μετά τη συγχώνευση των δύο σχολείων το Γυμνάσιο θα αριθμεί συνολικά 480 μαθητές. Ο αριθμός αυτός δεν αναμένεται να μειωθεί τα επόμενα χρόνια, αντίθετα αναμένεται να αυξηθεί καθώς το 50ό Γυμνάσιο το οποίο είναι το πλησιέστερο χωροταξικά είναι ήδη υπεράριθμο, οι αίθουσες να μην επαρκούν και οι μαθητές να αναγκάζονται να κάνουν μάθημα σε κοντέινερ»! Επίσης ο Σύλλογος Γονεών του 54ου Γυμνασίου αντιτάσσεται στη συγχώνευση: «Πιστεύουμε ότι η δημόσια εκπαίδευση είναι αδιαπραγμάτευτη αξία, κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα (...)».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σχεδιάζουν κλείσιμο σχολείων(2012-10-25 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ