Σάββατο 3 Νοέμβρη 2012 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ
«Οχι» στις απολύσεις συμβασιούχων

Το «πέταμα» στο δρόμο εργαζομένων, που για χρόνια δούλευαν στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, καταγγέλλει το ΔΣ των Συμβασιούχων στο ίδρυμα. Πρόκειται για εργαζόμενους που δουλεύουν στη καθαριότητα, τη φύλαξη κ.α. Παλιότερα η ΓΣ του Συλλόγου είχε καταγγείλει «τη μη επαναπρόσληψη συναδέλφων που διαθέτουν όχι μόνο τα τυπικά - αλλά και παραπάνω από αυτά - προσόντα καθώς και χρόνια εμπειρίας στα αντικείμενα που προκηρύσσονται από τον Ειδικό Λογαριασμό Ερευνας του Πανεπιστημίου Αιγαίου».

Είχε τονίσει «τη μη επαναπρόσληψη συναδέλφων που έχουν εργαστεί για χρόνια στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου με διαδοχικές συμβάσεις». Σε αυτόν τον κατάλογο, αναφέρεται στην ανακοίνωση, «έχουν προστεθεί, δύο φύλακες και δύο καθαρίστριες», ενώ σύντομα, με την προκήρυξη του νέου διαγωνισμού για την καθαριότητα και τη φύλαξη, «στη λίστα των συναδέλφων που έχουν χάσει τη δουλειά τους θα προστεθούν και οι εναπομείναντες συνάδελφοι που εργάζονται σ' αυτούς τους τομείς».

Στην ανακοίνωση τονίζεται: «Διεκδικούμε το δικαίωμά μας στην εργασία, σε ένα χώρο που πολλοί από εμάς υπηρετούν για δεκαετίες. Ζητάμε το τέλος της ανασφάλειας των συναδέλφων στην καθαριότητα και τη φύλαξη. Ζητάμε την επαναπρόσληψη όλων των συναδέλφων, όπως και κάθε άλλου/ης απολυμένου/ης συναδέλφου. Ζητάμε τη συμπαράσταση, τη βοήθεια, την αλληλεγγύη όλων των συλλόγων εργαζομένων και των συλλόγων φοιτητών του Πανεπιστημίου Αιγαίου για να μπορέσουμε όλοι να ζήσουμε με αξιοπρέπεια. Στο σημείο αυτό πλέον διακυβεύεται η επιβίωσή μας».

Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Γ. Γκιόκας, Δ. Μανωλάκου και Σπ. Χαλβατζής κατέθεσαν Ερώτηση στη Βουλή, για το θέμα, προς τον υπουργό Παιδείας. Ρωτούν τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση ώστε «να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος στα εκπαιδευτικά ιδρύματα», «να εξασφαλιστούν τα απαραίτητα κονδύλια αποκλειστικά από τον κρατικό προϋπολογισμό για την πρόσληψη προσωπικού στα εκπαιδευτικά ιδρύματα, με μόνιμη, πλήρη και σταθερή σχέση εργασίας και τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις». Επίσης, τι μέτρα θα πάρει για «να καταργηθούν οι συμβάσεις με εργολάβους και να μονιμοποιηθεί το προσωπικό που απασχολούν (καθαριότητα, φύλαξη, σίτιση κ.λ.π.)», «να καταργηθεί κάθε μορφή ιδιωτικοποίησης της Ανώτατης Εκπαίδευσης».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ