Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 2 Νοέμβρη 2012 - αριθ. φύλλου: 11397

ΟΛΟΙ ΣΤΗ 48ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ Τρίτη 6 και Τετάρτη 7 Νοέμβρη

MotionTeam

Απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα

  • ΤΡΙΤΗ 6 ΝΟΕΜΒΡΗ

ΑΘΗΝΑ 10.30 π.μ. στην Ομόνοια. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 10.30 π.μ., Αγαλμα Βενιζέλου

  • ΤΕΤΑΡΤΗ 7 ΝΟΕΜΒΡΗ

ΑΘΗΝΑ 5.00 μ.μ. στην Ομόνοια. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 10.30 π.μ., Αγαλμα Βενιζέλου και 7.00 μ.μ., Αγαλμα Βενιζέλου


ΣΕΛ.  6  -  8

ΠΑΛΗ ΓΙΑ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ και αποδέσμευση από την ΕΕ

Αλέκα Παπαρήγα: Η γραμμή της αποδέσμευσης από την ΕΕ είναι κυριολεκτικά κρίκος σήμερα για τη χειραφέτηση του κινήματος, για να υπάρξει μια θετική νικηφόρα πορεία, που πρέπει να συνδεθεί με την απόφαση για οριστική διαγραφή του χρέους και για κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων

MotionTeam

  • Οι μέρες που περνάμε περικλείουν γεγονότα κρίσιμης σημασίας, που μπορεί να οδηγήσουν σε μία μικρή ή μεγαλύτερη νίκη του λαού απέναντι στα νέα αντιλαϊκά μέτρα, ανοίγοντας ρωγμές στην κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Το παν εξαρτάται από την υπεύθυνη, μαζική και μαχητική στάση του λαού μπροστά στη 48ωρη απεργία, που πρέπει να πάρει το χαρακτήρα ενός μαζικού ξεσηκωμού.
  • Η καταψήφιση των μέτρων, ακόμα η μαζική καταδίκη των μνημονίων και της δανειακής σύμβασης δίνει προοπτική στο λαό στο βαθμό που αποβάλλει κάθε φόβο, κάθε μοιρολατρία, κάθε αυταπάτη, όσον αφορά τη συμμετοχή της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ενωση.
  • Κάθε ρωγμή που ο λαός θα επιβάλλει, να εντάσσεται στη γενική πολιτική ρήξης και ανατροπής. Διαφορετικά το πολιτικό σύστημα μπορεί να την κλείνει. Εχει εφεδρείες, όπως το δίλημμα κυβέρνηση με κορμό τη ΝΔ ή κυβέρνηση με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ, η αξιοποίηση της «Χρυσής Αυγής» ως δήθεν μιας ανερχόμενης δύναμης, ή του λεγόμενου συνθήματος «ενότητα της αριστεράς».

ΣΕΛ.  3

Ποια διέξοδος από την κρίση

Ο λαός μπορεί να επιβάλει ρωγμές στην κοινοβουλευτική πλειοψηφία παλεύοντας για την καταψήφιση των νέων βάρβαρων μέτρων. Το θέμα κρίνεται πριν απ' όλα έξω απ' τη Βουλή. Στους αγώνες. Πανεργατικός, παλλαϊκός ξεσηκωμός στην απεργία. Σημασία δεν έχει ποια κυβέρνηση ή ποιο κόμμα ξέρει να κυβερνά, ή είναι έτοιμο να κυβερνήσει. Αυτό που κρίνεται σήμερα, είναι ποια είναι η ριζική εναλλακτική λύση που έχει ανάγκη ο λαός, ποια είναι η φιλολαϊκή διέξοδος απ' την κρίση. Υπάρχουν δύο δρόμοι διεξόδου απ' την κρίση: Ο δρόμος που γνωρίζουμε σήμερα, που δεν περπατάει ούτε και στα πλαίσια αυτού του συστήματος, που έχει ιστορικά όρια, (η καπιταλιστική ανάπτυξη έφερε την καπιταλιστική οικονομική κρίση), αλλά το κυριότερο είναι η διέξοδος απ' την κρίση υπέρ του λαού. Η διέξοδος θα είναι είτε υπέρ των μονοπωλίων είτε υπέρ του λαού. Δεν υπάρχει πολιτική που να συνδυάσει και τη διατήρηση των μονοπωλίων και την υπεράσπιση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών. Τέτοια γραμμή υπάρχει μόνο στις διακηρύξεις, είτε της ΝΔ υπέρ των μονοπωλίων, είτε του ΣΥΡΙΖΑ και άλλων κομμάτων, που έχουν πολιτική και με τα μονοπώλια και με το λαό. Αλλά είναι γραμμή υπέρ του κεφαλαίου. Διέξοδος για το λαό είναι η αποδέσμευση από την ΕΕ, η διαγραφή του χρέους και η κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων.



«ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ»
Μήνυση σε στέλεχος του ΚΚΕ

ΣΕΛ.  15
ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ
Κινητοποιήσεις στις 4 και 5 Νοέμβρη

ΣΕΛ.  20
ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2013 - ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ 2013-2016
Κράμα εξόντωσης των λαϊκών στρωμάτων

ΣΕΛ.  12   -   14
ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΙΛΙΟΥ
Δράση για σίτιση, μόρφωση, υγεία ανέργων

ΣΕΛ.  32
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΩΝ
Πολύτιμη πείρα για τις ταξικές μάχες

ΣΕΛ.  16   -   17
ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΝΟΜΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ
Σύγκρουση των δύο δρόμων ανάπτυξης

Από τη μια, ο συμβιβασμός με την αστική διαχείριση, μέσα στην ΕΕ, με το κεφάλαιο να διευθύνει την οικονομία. Από την άλλη, ο δρόμος που προτείνει το ΚΚΕ: Της ταξικής οργάνωσης και πάλης, για να εμποδιστούν τα μέτρα, για αποδέσμευση από την ΕΕ, μονομερή διαγραφή του χρέους και λαϊκή εξουσία.


ΣΕΛ.  10  -  11

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ