Σάββατο 3 Νοέμβρη 2012 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΑΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
Στήριξη των ψηφοδελτίων της ΕΣΑΚ - ΔΕΕ

Εκλογές για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια έχουν οι εκπαιδευτικοί τη Δευτέρα 5 Νοέμβρη

Αλλαξε η ημερομηνία των εκλογών για την ανάδειξη των αιρετών εκπροσώπων στα Υπηρεσιακά Συμβούλια Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και θα διεξαχθούν τη Δευτέρα 5 Νοέμβρη. Το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών καλεί τους εκπαιδευτικούς να στηρίξουν το ψηφοδέλτιο της ΕΣΑΚ - ΔΕΕ.

Στη σχετική διακήρυξη της Πανελλαδικής Γραμματείας Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ αναφέρεται: «Τα Υπηρεσιακά Συμβούλια δεν υπηρετούν τον εκπαιδευτικό και τις ανάγκες του, ΟΧΙ μόνο γιατί η πλειοψηφία τους είναι διορισμένη από την κυβέρνηση και ως εκ τούτου "Γιάννης κερνάει-Γιάννης πίνει", αλλά κυρίως γιατί το γενικότερο θεσμικό-νομικό-πολιτικό πλαίσιο στο οποίο κινούνται είναι εκ βάθρων αντιλαϊκό, αντιδραστικό. Είναι χώρος ενσωμάτωσης κι όχι εκπροσώπησης των εκπαιδευτικών, χώρος ρουσφετιού, εξαγοράς και εκμαυλισμού συνειδήσεων».

Οπως αναφέρει, «με το ν. 3848/2010 ("νέο σχολείο-επιλογή στελεχών εκπαίδευσης"), με το νόμο 4072/2011 ("νέο πειθαρχικό δίκαιο των δημοσίων υπαλλήλων"), με το νόμο 4024/2011 ("νέο μισθολόγιο-βαθμολόγιο"), με τον "Καλλικράτη", τα Υπηρεσιακά Συμβούλια έχουν αλλάξει προς το αντιδραστικότερο. Θεσμοθετούνται ως μοχλοί υλοποίησης των κατευθύνσεων της ΕΕ, του "νέου σχολείου" και της επιχειρηματικότητας στην εκπαίδευση. Τα Υπηρεσιακά Συμβούλια, τέλος, είναι εργαλεία αναπαραγωγής του στρώματος της εργατικής αριστοκρατίας στον κλάδο και στο κίνημα των εκπαιδευτικών, εκκολαπτήριο στελεχών των αστικών κομμάτων, αλλά και της επερχόμενης κυβερνώσας Αριστεράς, για τη διαχείριση του συστήματος. Οι εκπαιδευτικοί, όπως όλοι οι εργαζόμενοι, μπορούν να υπερασπίσουν και να διευρύνουν τις κατακτήσεις τους μόνο μέσα από ένα μαζικό, ισχυρό, ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα».

Στην ανακοίνωση σημειώνεται: «Η ψήφος που σου ζητάμε έχει το νόημα της συμφωνίας ή όχι με το χαρακτήρα και το ρόλο των Υπηρεσιακών Συμβουλίων. Από αυτή τη σκοπιά ζητάμε να κρίνετε και τις άλλες συνδικαλιστικές δυνάμεις.

Οι αιρετοί των ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ αποδείχτηκαν ως το μακρύ χέρι του κρατικού-κυβερνητικού μηχανισμού στα Υπηρεσιακά Συμβούλια. Αποδείχτηκαν "κρατικοί υπάλληλοι" και κατ' επάγγελμα διαφθορείς συνειδήσεων, αρχιμάστορες των πελατειακών σχέσεων, της συναλλαγής και του ρουσφετιού. Σου πουλάνε εξυπηρέτηση και εκδούλευση για πράγματα που αυτονόητα είναι δικαιώματά σου. Μη δέχεσαι να σου τσαλακώνουν την αξιοπρέπεια και τη συνείδησή σου. "Μαύρισέ τους"!

Από κοντά και οι αιρετοί της λεγόμενης "εκπαιδευτικής αριστεράς" (ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ). Πουλούν ακριβώς την ίδια εκδούλευση, έχουν γίνει "μέντορες" των πελατειακών σχέσεων και "μανούλες" στα "αριστερά ρουσφέτια", σε μερικές δε των περιπτώσεων ξεπερνούν ακόμα και τους "γαλαζοπράσινους" αιρετούς! Οι αιρετοί τους, στο όνομα της Αριστεράς και του Κινήματος, στη διαδικασία επιλογής στελεχών εκπαίδευσης, έφτασαν στο σημείο να γίνουν αξιολογητές-βαθμολογητές! Η κοινή εκλογική κάθοδος ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ για την εκλογή "αριστερού αιρετού" είναι άκρατος καιροσκοπισμός, ενότητα ... για την "καρέκλα", αφού την ίδια στιγμή, στις ίδιες εκλογές, κατεβαίνουν ... χώρια στα Κεντρικά Υπηρεσιακά Συμβούλια (ΚΥΣΠΕ/ΚΥΣΔΕ)».

«Ολα για την καρέκλα»

Η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών σε ανακοίνωσή της σημειώνει ότι «η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ και η παράταξη των Παρεμβάσεων διαμαρτύρονται, με ανακοίνωσή τους, για τη μετάθεση των εκλογών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια από τις 7 Νοέμβρη, στις 5 Νοέμβρη. Αμφισβητούν μάλιστα την νομιμότητα της απόφασης, απειλούν και με προσφυγές. Μάλιστα, ο ΣΥΡΙΖΑ, την ώρα που ο κόσμος καίγεται έκανε Ερώτηση και στη Βουλή για το θέμα (!). Το όλο ζήτημα είναι κυριολεκτικά για γέλια. Ειλικρινά, θεωρούμε πως υπάρχουν σοβαρότερα ζητήματα για ν' ασχοληθούμε αυτές τις ημέρες, όπως η επιτυχία της πανεργατικής απεργίας». Στη σχετική ανακοίνωση το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών αναφέρει μια σειρά παραδείγματα, για να τεκμηριώσει πως η στάση των δύο αυτών παρατάξεων είναι υποκριτική.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ