Τετάρτη 17 Οχτώβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 18 ΟΚΤΩΒΡΗ 2012 ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ
Να «νεκρώσει» αύριο κάθε τόπος δουλειάς!

Δράση μέχρι τελευταία στιγμή, να «σπάσει» η παραπλάνηση και η τρομοκρατία

Χτες, στο Αιγάλεω
Χτες, στο Αιγάλεω
«

Ολοι στον αγώνα, όλοι στην Ομόνοια την Πέμπτη το πρωί. Να νεκρώσουν τα πάντα, να σταματήσουν οι μηχανές, να κλείσουν μαγαζιά, να παραλύσει η χώρα. Να βουλιάξει κάθε πόλη από τη λαϊκή διαμαρτυρία»...

Με αυτό το σύνθημα ξεκίνησαν χτες από τον πεζόδρομο της Εθνικής Αντίστασης, δυνάμεις της Λαϊκής Επιτροπής Περιστερίου, πραγματοποιώντας κινητοποίηση - κάλεσμα του λαού στην πανεργατική - πανελλαδική απεργία. Πραγματοποίησαν εξόρμηση στα καταστήματα, στις καφετέριες, μοίρασαν το υλικό της απεργίας του ΠΑΜΕ στους κατοίκους της περιοχής. Κάλεσαν το λαό να δώσει αγωνιστική απάντηση και να αποκρούσει τους εκβιασμούς κυβέρνησης εργοδοσίας και να ξεπεράσουν την τρομοκρατία. Να μετατρέψουν το φόβο τους σε συνειδητή πάλη ανατροπής αυτής της βάρβαρης πολιτικής που εξαθλιώνει τη ζωή τους.

Αντίστοιχες παρεμβάσεις έγιναν χτες σε πολλές λαϊκές γειτονιές της Αττικής, αλλά και της Θεσσαλονίκης.

Η δράση για την επιτυχία της αυριανής απεργίας πρέπει να συνεχιστεί μέχρι τελευταία στιγμή, ενάντια στην προσπάθεια να συναινέσει ο εργαζόμενος λαός στη σφαγή του, μέσα από την παραπλάνηση και την τρομοκρατία.

Οπως σημείωνε και το ΠΑΜΕ στην απεργιακή του ανακοίνωση: «ΜΠΛΟΚΟ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ! ΚΑΤΩ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!... Καμία ανοχή, καμία καθυστέρηση. Ο λαός πρέπει να απαντήσει αγωνιστικά, μαχητικά, να αποκρούσει τους εκβιασμούς, να ξεπεράσει την τρομοκρατία. Να δοθεί αγωνιστική απάντηση παντού, σε κάθε εργοστάσιο και χώρο δουλειάς, σε κάθε κλάδο, σε κάθε λαϊκή γειτονιά. Να αποτρέψουμε την ψήφιση και την υλοποίηση των νέων βάρβαρων μέτρων».

Το απεργιακό κάλεσμα μοιράζεται πλατιά (φωτ. από την πικετοφορία χτες στο Περιστέρι)
Το απεργιακό κάλεσμα μοιράζεται πλατιά (φωτ. από την πικετοφορία χτες στο Περιστέρι)
Στην αυριανή απεργία και τις συγκεντρώσεις που οργανώνει το ΠΑΜΕ σε όλη τη χώρα, καλούν η Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση, η Πανελλαδική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση ΕΒΕ, η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας, το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Αθήνας, η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη, η Δημοκρατική Συσπείρωση για τις λαϊκές ελευθερίες και την αλληλεγγύη.

Οι Σύλλογοι Φοιτητών Φιλοσοφικής, Φυσικού, Μαθηματικού, Σχολής Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών (ΣΕΜΦΕ), Γεωλογικού, Νοσηλευτικής και ο Σύλλογος Σπουδαστών της ΣΓΤΚΣ, στην Αθήνα, υπερψήφισαν μετά από συνελεύσεις το πλαίσιο των δυνάμεων του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών, και θα συμμετάσχουν στην αυριανή απεργία, στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ. Επίσης, με απόφαση του ΔΣ συμμετέχουν στην απεργία με το ΠΑΜΕ οι Σύλλογοι Τούρκικων Σπουδών και Σλάβικων Σπουδών. Παράλληλα, στο πλαίσιο του ΜΑΣ υπάρχουν αποφάσεις ενάντια στα Συμβούλια Διοίκησης και μπλοκάρισμα και με συλλογικές αποφάσεις, κινητοποιήσεις για τη σίτιση και τη στέγαση κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ