Τρίτη 9 Φλεβάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΑΜΕ 10 ΦΛΕΒΑΡΗ 2011
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΝΕ
Δημοψήφισμα ανυπακοής και απειθαρχίας!

Στήθηκαν κάλπες σε σχολές μαθητείας του ΟΑΕΔ, ως μια ακόμα δράση - κάλεσμα σε μαζική συμμετοχή στην απεργία

Διήμερο «δημοψήφισμα» σε σχολές του ΟΑΕΔ, ξεκίνησε χθες και ολοκληρώνεται σήμερα σε Γιάννενα, Αρτα, Αγρίνιο και Κέρκυρα με πρωτοβουλία της Οργάνωσης Περιοχής Βορειοδυτικής Ελλάδας της ΚΝΕ, που εντάσσεται στο πλαίσιο της δράσης που αναπτύσσουν τα μέλη και τα στελέχη της ΚΝΕ για την επιτυχία της αυριανής απεργίας. Προσκαλούν και με αυτόν τον τρόπο την αυριανή βάρδια της εργατικής τάξης να πάρει θέση, να δώσει βροντερό «παρών» στην αυριανή απεργία ενάντια στα νέα αντεργατικά μέτρα κυβέρνησης - ΕΕ - κεφαλαίου που στο όνομα της καπιταλιστικής κρίσης επιδιώκουν να φορτώσουν νέα βάρη στις πλάτες των εργαζομένων, της νεολαίας και του λαού με τη στήριξη των συμβιβασμένων ηγεσιών σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Στόχος του δημοψηφίσματος, όπως είπε και σε συνέντευξη Τύπου η Ειρήνη Γόντικα, μέλος του ΝΣ Ιωαννίνων της ΚΝΕ, «είναι η όσο το δυνατό μεγαλύτερη συμμετοχή των σπουδαστών στην απεργία, στις συγκεντρώσεις που οργανώνουν τα ταξικά συνδικάτα και οι Ομοσπονδίες και στηρίζει το ΠΑΜΕ και όχι μόνο. Μέσα από τη διαδικασία δημοψηφίσματος και τη συζήτηση με τους σπουδαστές, θέλουμε να αναδειχθεί ποιος είναι ο δρόμος ανάπτυξης που συμφέρει και μπορεί πραγματικά να ικανοποιήσει τις ανάγκες της νεολαίας και του λαού», τόνισε.

Οι κάλπες για το δημοψήφισμα στήθηκαν από χθες το μεσημέρι και για 2 περίπου ώρες, με ευρεία ανταπόκριση των σπουδαστών. Δημοψήφισμα για την κρίση και ποιος πρέπει να πληρώσει, για το τι πρέπει να κάνουν εργαζόμενοι και νεολαία μπροστά στα νέα αντεργατικά μέτρα που παίρνονται, όπως το χτύπημα της Κοινωνικής Ασφάλισης, οι ελαστικές μορφές απασχόλησης που προωθεί και ο ΟΑΕΔ πριμοδοτώντας μάλιστα με ζεστό κρατικό χρήμα την εργοδοσία για δουλειά με ημερομηνία λήξης, με μισό μεροκάματο και μισό ένσημο, και μια σειρά άλλα μέτρα που εντείνουν την ανασφάλεια και αβεβαιότητας της νέας γενιάς...

Σύμφωνα με τα στελέχη της ΚΝΕ, η γόνιμη συζήτηση με τους σπουδαστές ανέδειξε την αδήριτη σήμερα ανάγκη, η νεολαία να συμπορευτεί με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, να παλέψει οργανωμένα και συλλογικά από κοινού και με τα άλλα λαϊκά στρώματα της πόλης και του χωριού για τον άλλο δρόμο ανάπτυξης με κριτήριο τις λαϊκές ανάγκες, για το σοσιαλισμό.

  • Η δραστηριότητα της ΚΝΕ με τους σπουδαστές του ΟΑΕΔ φαίνεται ότι ενόχλησε τη Διεύθυνση του Οργανισμού στα Γιάννενα, που αποφάσισε άρον άρον εκδρομή για σήμερα, δεύτερη μέρα διεξαγωγής του σχετικού απεργιακού δημοψηφίσματος...
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Αστείο να μιλούν για αναβάθμιση την ίδια ώρα που μας βάζουν σε μια διαδικασία συνεχούς κατάρτισης»(2021-04-07 00:00:00.0)
Καταγγέλλει προσπάθεια τρομοκράτησης(2012-12-08 00:00:00.0)
Μέρα πανελλαδικής δράσης για την ανεργία(2011-02-15 00:00:00.0)
Να οργανωθούμε στα ταξικά σωματεία(2011-02-12 00:00:00.0)
Μαχητικά κόντρα στην τρομοκρατία και τις φιέστες(2005-12-10 00:00:00.0)
Το μεγαλύτερο άνοιγμα της 10ετίας(1997-06-18 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ