Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 7 Φλεβάρη 2010 - αριθ. φύλλου: 10595

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ την Τετάρτη στις 10 Φλεβάρη
  • Συγκεντρώσεις σε 65 πόλεις. Αθήνα: 10 π.μ. στο Σύνταγμα. Θεσσαλονίκη: 10 π.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου. Πειραιάς: 10 π.μ. στην πλατεία Ηλεκτρικού Σταθμού
  • Κάλεσμα για κλείσιμο μικρών μαγαζιών και βιοτεχνιών απευθύνει η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα ΕΒΕ
  • Στη μάχη και το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών

Κυβέρνηση, κεφάλαιο, ΕΕ έχουν εξαπολύσει μια ανελέητη επίθεση σε βάρος της εργατικής τάξης. Με επέκταση ελαστικοποίησης της εργασίας, κατάργηση του κοινωνικού χαρακτήρα της Ασφάλισης, μείωση της σύνταξης, μείωση μισθών, αντιλαϊκή φορολογία, επέκταση της εμπορευματοποίησης Παιδείας - Υγείας - Πρόνοιας. Θέλουν φτηνούς εργάτες και γεμάτα κρατικά ταμεία για να δώσουν στους επιχειρηματίες προκειμένου να επενδύσουν, να βγει από την κρίση το κεφάλαιο αλώβητο και ακόμη πιο κερδοφόρο. Το «νέο παραγωγικό μοντέλο» και η «πράσινη ανάπτυξη» είναι καπιταλισμός καραμπινάτος. Η προπαγάνδα για δίκαια αλλά σκληρά μέτρα, όπως και αυτή της χρεοκοπίας, των πιέσεων των αγορών είναι ψέμματα. Εκβιάζουν το λαό να πληρώσει την κρίση.

Η ΝΔ στηρίζει τα αντιλαϊκά μέτρα. Ο ΛΑ.Ο.Σ. ζητάει κρατική καταστολή για να επιβληθούν. Ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ ζητά εφαρμογή των «προεκλογικών υποσχέσεων του ΠΑΣΟΚ», δηλαδή των αντιλαϊκών. Η φιλοεπιχειρηματική ΓΣΕΕ καλεί την εργατική τάξη να αντιπαλέψει τις πιέσεις των αγορών, στηρίζοντας κυβέρνηση και κεφάλαιο, που αφανίζουν τα δικαιώματά της... Αυτή η πολιτική ξεκληρίζει φτωχούς αγρότες και μικρούς ΕΒΕ.

Η εργατική τάξη, με τους αυτοαπασχολούμενους, τη μικρομεσαία αγροτιά, τις γυναίκες και τους νέους, στον ανελέητο πόλεμο ενάντιά τους κηρύσσουν ενιαία το δικό τους πόλεμο. Στις 10 Φλεβάρη να δοθεί ένα και μοναδικό μήνυμα: Το εργατικό και λαϊκό κίνημα δεν υποτάσσεται, αντιστέκεται, ανασυγκροτείται, περνάει στην αντεπίθεση. Ανάπτυξη για το λαό και όχι για τα μονοπώλια.


ΣΕΛ.  8  -  14,    16  -  17


Για την ιδεολογική - πολιτική πάλη στο εργατικό και λαϊκό κίνημα

Αρθρο της Ελένης Μπέλλου, μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.


ΣΕΛ.  6   -   7
ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑ ΑΓΡΟΤΙΑ
Τρεις βδομάδες στα μπλόκα και συνεχίζουν

ΣΕΛ.  15
Η επιχείρηση παραχάραξης της Ιστορίας στην Εκπαίδευση

Εισήγηση του Τμήματος Παιδείας της ΚΕ του ΚΚΕ, στην 4η Συνάντηση Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων της Ευρώπης στις Βρυξέλλες.


ΣΕΛ.  19  -  22

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ