Τετάρτη 18 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
23Ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - ΟΔΗΓΗΤΗ
Το μεγαλύτερο άνοιγμα της 10ετίας
  • Η πορεία του 23ου Φεστιβάλ, με τις περισσότερες από 250 εκδηλώσεις, απασχόλησε τη συνεδρίαση του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ
  • Στις 18 - 21 Σεπτέμβρη, στα Ιλίσια, οι κεντρικές εκδηλώσεις

"Το 23ο Φεστιβάλ, με τις πάνω από 250 εκδηλώσεις, που έχουν προγραμματιστεί, αποτελεί το μεγαλύτερο φεστιβαλικό άνοιγμα της ΚΝΕ την τελευταία 10ετία". Στην παραπάνω εκτίμηση, κατέληξε το Γραφείο του ΚΣ της ΚΝΕ που συνεδρίασε το Σάββατο 14 Ιούνη, με τη συμμετοχή των Γραμματέων των Οργανώσεων Περιοχής και εξέτασε την πορεία των εκδηλώσεων του 23ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - "Οδηγητή". Παράλληλα, καθόρισε τις τελευταίες λεπτομέρειες για τη συμμετοχή της ΚΝΕ στις εκδηλώσεις του 14ου Παγκόσμιου Φεστιβάλ Νεολαίας και Φοιτητών στην Κούβα και επισημαίνει την ανάγκη να πετύχει η πρώτη μεγάλη πρωτοβουλία του φεστιβάλ, η αντιιμπεριαλιστική κινητοποίηση της ΚΝΕ και ο αποκλεισμός της αμερικανικής βάσης της Σούδας.

"Το 23ο Φεστιβάλ με τις πάνω από 250 εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί αποτελεί το μεγαλύτερο φεστιβαλικό άνοιγμα της ΚΝΕ την τελευταία 10ετία. Οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ αποτελούν βήμα επικοινωνίας της ΚΝΕ με χιλιάδες νέους και νέες, βήμα προβολής των θέσεων του ΚΚΕ στη νεολαία, μπορούν και θα αποτελέσουν σταθμό ορμητικής ανάπτυξης της Οργάνωσης. Οι εκατοντάδες κάρτες γνωριμίας, που, ήδη, έχουν συγκεντρωθεί από νέους που θέλουν να γνωριστούν με την ΚΝΕ, δείχνουν τη δυναμική αυτού του στόχου", επισημαίνεται σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ.

Το Γραφείο του ΚΣ καλεί τις Οργανώσεις της ΚΝΕ να σχεδιάσουν, να προετοιμάσουν και να μεταφέρουν πλατιά στη νεολαία το μήνυμα της νεανικής αντεπίθεσης, ενάντια σε μια πολιτική που αφαιρεί βίαια δικαιώματα και κατακτήσεις. Να απευθύνουν κάλεσμα μάχης στη νέα γενιά, για τη διεκδίκηση όλων όσων της ανήκουν, για το δικαίωμα στη σταθερή δουλιά με δικαιώματα, για το δικαίωμα στη μόρφωση και τον πολιτισμό, για το δικαίωμα σε μια ειρηνική και δημιουργική ζωή.

Η κορύφωση των εκδηλώσεων του 23ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - "Οδηγητή" θα γίνει στις 18 - 21 Σεπτέμβρη, στο κεντρικό 4ήμερο της Αθήνας, στα Ιλίσια.Ηδη, έχουν ξεκινήσει οι προετοιμασίες για την πραγματοποίηση των κεντρικών εκδηλώσεων, που αποτελούν ταυτόχρονα σημαντικό πολιτικό και πολιτιστικό γεγονός.

Το φεστιβάλ ένα μεγάλο δημοψήφισμα

"Η όλη φιλολογία που αναπτύσσεται από πολιτικούς, κόμματα και ΜΜΕ για το δήθεν "αριστερό Μάαστριχτ" και τις "κεντροαριστερές" συγκλίσεις, αποσκοπούν μόνο και μόνο στο να θολώσουν τα νερά, να σπείρουν αυταπάτες, να αμβλύνουν τις αντιστάσεις του λαού και της νεολαίας, απέναντι στη σαρωτική λαίλαπα των πολυεθνικών, που στο στόχαστρό της έχει όλα τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζόμενων και της νεολαίας". Με τα λόγια αυτά, το Γραφείο Τύπου του ΚΣ περιγράφει το πλαίσιο, μέσα στο οποίο γίνεται η προφεστιβαλική δραστηριότητα.

"Τίποτα καλό δεν μπορούν να περιμένουν οι νέοι και οι νέες από τη Διακυβερνητική Διάσκεψη, αφού η όποια αναθεώρηση προετοιμάζεται κινείται σε συντηρητική, αντιλαϊκή, πιο αυταρχική και αντιδημοκρατική κατεύθυνση. Εκείνο που γίνεται όλο και πιο φανερό στους εργαζόμενους και τη νεολαία είναι ότι το Μάαστριχτ δε φτιασιδώνεται, δε βελτιώνεται, ανατρέπεται", τονίζεται.

Σε αυτή την κατεύθυνση και εκτιμώντας τα ιδιαίτερα θετικά αποτελέσματα των δημοψηφισμάτων, που πραγματοποιήθηκαν στις μέχρι τώρα εκδηλώσεις του Φεστιβάλ, το Γραφείο του ΚΣ καλεί τις οργανώσεις της ΚΝΕ να γενικεύσουν τις κάλπες για το Μάαστριχτ σε όλες τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ, να μετατρέψουν το 23ο Φεστιβάλ σε ένα μεγάλο δημοψήφισμα, όπου οι χιλιάδες νέοι και νέες θα πάρουν θέση για το δημοψήφισμα και τη Συνθήκη του Μάαστριχτ,θα απαιτήσουν από την κυβέρνηση τη διενέργεια δημοψηφίσματος για τη Συνθήκη και την αναθεώρησή της.

Στη Σούδα ο πρώτος μεγάλος σταθμός

Πρώτη μεγάλη πρωτοβουλία του Φεστιβάλ αποτελεί η αντιιμπεριαλιστική κινητοποίηση της ΚΝΕ και ο αποκλεισμός της αμερικανικής βάσης της Σούδας, που θα γίνει στις 4, 5 και 6 Ιούλη. Το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ υπογραμμίζει ότι "η επιτυχία της πρωτοβουλίας, η μαζική συμμετοχή της νεολαίας, θα αποτελέσει μήνυμα καταγγελίας του ιμπεριαλισμού και των ντόπιων εντολοδόχων του, μήνυμα αντίστασης της νεολαίας, μαχητικό μήνυμα αγώνα για μια Ελλάδα ανεξάρτητη, χωρίς βάσεις και ΝΑΤΟ, παράγοντα ειρήνης και σταθερότητας στα Βαλκάνια και τη Μεσόγειο".

Παγκόσμιο Φεστιβάλ Νεολαίας και Φοιτητών

Το Γραφείο του ΚΣ καθόρισε επίσης τις τελευταίες λεπτομέρειες που αφορούν στην προετοιμασία της ΚΝΕ για τη συμμετοχή της, με μεγάλη αντιπροσωπεία, στις εκδηλώσεις του 14ου Παγκόσμιου Φεστιβάλ Νεολαίας και Φοιτητών στην Κούβα, καθώς και τη συνέχιση των πρωτοβουλιών αλληλεγγύης των νέων κομμουνιστών και της ελληνικής νεολαίας, στον αγωνιζόμενο λαό της Κούβας.

Ταυτόχρονα, καταγγέλλει στην ελληνική νεολαία την κυβέρνηση των ΗΠΑ, η οποία, εξαντλώντας όλα τα αποθέματα "δημοκρατίας" και "ελευθερίας" που διαθέτει, απαγόρευσε στην αντιπροσωπεία των φοιτητών από τις ΗΠΑ να μεταβεί στην Κούβα, για να πάρει μέρος στις εκδηλώσεις του φεστιβάλ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ