Σάββατο 10 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ
Μαχητικά κόντρα στην τρομοκρατία και τις φιέστες

«Στους μαθητές δεν πιάνουν οι απειλές, έξω οι εταιρίες από τις σχολές». Η ανυπόταχτη και ασυμβίβαστη μαθητική νεολαία του Αγρινίου, με τη μαζική της συμμετοχή στο χθεσινό συλλαλητήριο, παρέδωσε μαθήματα διεκδίκησης και πάλης για ενιαίο δωδεκάχρονο βασικό υποχρεωτικό σχολείο. Οι προσπάθειες πίεσης και εκφοβισμού που ασκήθηκαν από μερίδα καθηγητών για αποτροπή της συμμετοχής των μαθητών στο συλλαλητήριο και η παρουσία της αστυνομίας έξω από σχολικά συγκροτήματα (1ο Λύκειο, 2ο ΤΕΕ) λίγο πριν από τη χθεσινή κινητοποίηση έπεσαν στο κενό. Οι μαθητές με ενθουσιασμό συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Δημοκρατίας και δόνησαν την πόλη με συνθήματα, γνωστοποιώντας στους υπερασπιστές της αντιλαϊκής πολιτικής ότι: «Οσο τις εταιρίες θα έχετε χορηγό, εμείς στην αντεπίθεση μαζί με το λαό».

Αντίστοιχα, στη Λευκάδα, οι σπουδαστές του ΤΕΙ μαζί με τους μαθητές λυκείων έκαναν δυναμική συγκέντρωση που κατέληξε μπροστά στο ξενοδοχείο «ΙΟΝΙΟΝ ΣΤΑΡ», όπου πραγματοποιούνταν ημερίδα για ζητήματα Παιδείας, με συμμετοχή βουλευτών, αιρετών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, φορέων της εκπαίδευσης κ.ά. Τα συνθήματα για το δικαίωμα στη μόρφωση, ενάντια στη στείρα γνώση και κατάρτιση και την εισαγωγή των επιχειρήσεων στην Παιδεία δόνησαν το χώρο όπου πραγματοποιούνταν η ημερίδα και εξώθησαν τους διοργανωτές να τη διακόψουν άρον άρον για περίπου 2 ώρες.

Στην Αρτα κέρδισαν τις εντυπώσεις με την αγωνιστικότητά τους οι μαθητές από σχολεία της πόλης (παρά τους εκβιασμούς από διευθυντές που τηλεφωνούσαν στα σπίτια των μαθητών, προκειμένου οι γονείς τους να τους αποτρέψουν να διαδηλώσουν). Αντίστοιχα μαχητικά συλλαλητήρια πραγματοποιήθηκαν σε Γιάννενα και Κέρκυρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ