Τρίτη 9 Φλεβάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΑΜΕ 10 ΦΛΕΒΑΡΗ 2011
Απεργοσπάστες

Με χτεσινή του ανακοίνωση το ΔΣ της ΟΙΕΛΕ (σ.σ. Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας, όπου πλειοψηφεί η ΠΑΣΚΕ) ενημερώνει τους εργαζόμενους του κλάδου ότι «αποφάσισε να μη συμμετάσχει η Ομοσπονδία στην απεργία αυτή», μιλώντας για την αυριανή πανεργατική κινητοποίηση. Χωρίς εξήγηση καλεί ανοιχτά σε απεργοσπασία και περιφρονεί την οργή και την ανησυχία που κυριαρχεί και στους εργαζόμενους του κλάδου, οι οποίοι στενάζουν κυριολεκτικά από τη «μαύρη εργασία», την εργοδοτική τρομοκρατία κτλ. Στην ίδια κατεύθυνση, η ΠΑΣΚΕ στο σωματείο εργαζομένων του καζίνο της Πάρνηθας μοίρασε ανακοίνωση όπου επισημαίνει ότι την απεργία «που έχει προκηρυχθεί στις 10 Φεβρουαρίου την έχει εξαγγείλει η ΑΔΕΔΥ» που «ουδεμία σχέση έχει με το σωματείο μας. Το τριτοβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο του σωματείου μας είναι η ΓΣΕΕ όπου ανήκει η ομοσπονδία μας». Αυτά σημειώνει η ΠΑΣΚΕ, που πριν λίγες μέρες στο ΔΣ του επιχειρησιακού σωματείου ψήφιζε ... υπέρ της αυριανής απεργίας.

Οσο προκλητική είναι η ανοιχτά απεργοσπαστική στάση των δυνάμεων του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, άλλο τόσο υπονομευτική για τα εργατικά συμφέροντα είναι και η γραμμή «πάλης» στην οποία καλούν. Είναι χαρακτηριστική η απάντηση που δίνει η ΟΙΕΛΕ στο πώς θα σταματήσει «η αδιαφανής λειτουργία των ιδιωτικών σχολείων και η εκ μέρους των ιδιοκτητών τους ανενόχλητη παραβίαση του νομικού πλαισίου», «το λαθρεμπόριο "μαύρου" παράνομου εκπαιδευτικού προσωπικού στα ιδιωτικά δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία» κτλ.: «Οι άνθρωποι και οι ανάγκες τους είναι πάνω από τις αγορές!.. Και η ιδιωτική εκ-παίδευση είναι δημόσιο κοινωνικό αγαθό!». Δηλαδή ισχυρίζονται ότι η ανατροπή της σταθερής εργασίας και η παραβίαση των ΣΣΕ θα σταματήσουν άμα βγει μια καλή κυβέρνηση και «ενοχλήσει» λίγο τους επιχειρηματίες του χώρου και τους πει «βρε παιδιά, μειώστε κι εσείς λίγο τα κέρδη σας. Βάλτε τους εργαζόμενους πάνω από τη θέση σας στις αγορές...».

Δεν είναι αφελείς. Είναι επικίνδυνοι για τους εργαζόμενους και πολύτιμοι για το κεφάλαιο. Γι' αυτό και πρέπει να απομονωθούν. Να ηττηθούν πάνω απ' όλα ιδεολογικά - πολιτικά.


Α. Μ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ