Τετάρτη 17 Οχτώβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ
Καμιά συνδρομή στο διχασμό των εργατών

Αντιδρούν και καταγγέλλουν το ρόλο της «Χρυσής Αυγής»

Την ανάγκη να οργανωθεί σε κάθε κλάδο δράση που θα αποκαλύπτει το ρόλο που έχει αναλάβει η «Χρυσή Αυγή» στην παραπλάνηση και τη διαίρεση των εργαζομένων προκειμένου να μην αντιπαλεύουν ενωμένοι τη μεγαλοεργοδοσία, αναδεικνύουν με τη στάση τους μια σειρά πρωτοβάθμια κλαδικά συνδικάτα.

«Κανένας δήμος και καμία υπηρεσία, να μη δώσουν στοιχεία στο υπουργείο Εσωτερικών, προκειμένου το τελευταίο να απαντήσει σε Ερώτηση βουλευτή της φασιστικής οργάνωσης "Χρυσή Αυγή", για τον αριθμό των παιδιών των μεταναστών, που πηγαίνουν σε βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς».

Αυτά αναφέρει, σε ανακοίνωσή του, το ΔΣ του Συνδικάτου Εργαζομένων στη Τοπική Αυτοδιοίκηση Ν. Λάρισας, και καλεί «κανένας εργαζόμενος να μην συνδράμει στις προσπάθειες αυτού του εγκληματικού μορφώματος να φέρει σε αντιπαράθεση τους ίδιους τους γονείς των παιδιών που προσπαθούν - είτε Ελληνες, είτε μετανάστες - να επιβιώσουν». «Να μην τους αφήσει περιθώριο να δημιουργήσουν την εντύπωση πως γι' αυτό το πρόβλημα φταίνε οι μετανάστες, ενώ είναι ήδη γνωστό, ότι με βάση τα επίσημα στοιχεία, μόλις το 1,5% του συνόλου των παιδιών είναι μεταναστόπουλα», προσθέτει.

Το ρόλο της «Χρυσής Αυγής» καταγγέλλει όμως και το Συνδικάτο Οικοδόμων Ν. Λάρισας καταδικάζοντας τη δημιουργία δουλεμπορικών γραφείων ευρέσεως εργασίας Ελλήνων, καθώς και τη συγκυβέρνηση που την καλύπτει.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, ανάμεσα στα άλλα, αναφέρει: «Καλούμε όλους τους συναδέλφους να καταδικάσουν τέτοιες απαράδεκτες ρατσιστικές ενέργειες, να αποτρέψουμε φαινόμενα ρατσισμού και ξενοφοβίας και ενωμένοι όλοι μαζί να στραφούμε ενάντια στην αιτία που δημιουργεί όλα τα αδιέξοδα - την ανεργία, τη φτώχεια, την εξαθλίωση - τον ίδιο τον καπιταλισμό... Πρέπει, συνολικά, να ανατρέψουμε αυτό το βάρβαρο σύστημα και να ανοίξουμε τον άλλο δρόμο ανάπτυξης, κοινωνικοποιώντας τα μέσα παραγωγής, με κεντρικό σχεδιασμό και εργατικό έλεγχο».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ