Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 16 Οχτώβρη 2012 - αριθ. φύλλου: 11385

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Πλατιά δράση για την οργάνωση της απεργίας μεθαύριο Πέμπτη

Στην απεργία καλούν ΠΑΣΕΒΕ, ΠΑΣΥ, ΜΑΣ, ΟΓΕ, «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ», ΕΕΔΥΕ


ΣΕΛ.  13  -  15

ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΚΟΛΑΣΗ επιβάλλουν κυβέρνηση - τρόικα - καπιταλιστές

ΚΚΕ: Στο σύγχρονο εργασιακό κολαστήριο της φτώχειας και της απόγνωσης οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα πρέπει να απαντήσουν επιθετικά, απορρίπτοντας όλα τα μέτρα και τα μνημόνια που τους επιβάλλουν υπέρ της καπιταλιστικής κερδοφορίας και της παραμονής της χώρας στην ΕΕ

  • Η κυβέρνηση θα νομοθετεί τον κατώτατο μισθό, καταργώντας την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.
  • Καταργούν τριετίες και όλα τα επιδόματα που προβλέπουν οι Συμβάσεις, διαμορφώνοντας για τον ιδιωτικό τομέα τον κατώτατο μισθό στα 586 ευρώ μεικτά.
  • Με βάση τον κατώτατο μισθό καθορίζεται και το ποσό ασφάλισης, άρα σύνταξη πείνας.
  • Επιβάλλουν δουλειά για 13 ώρες τη μέρα, 6 μέρες τη βδομάδα χωρίς πληρωμή υπερωριών.
  • Μειώνουν τις εργοδοτικές εισφορές.
  • Μειώνουν στο 50% το ποσό αποζημίωσης στις απολύσεις.

ΣΕΛ.  11

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ - ΤΡΟΪΚΑ
Διπλασιάζουν τις εισφορές και τη συμμετοχή σε εξετάσεις

Διπλασιασμό των εισφορών των ασφαλισμένων του ΟΓΑ καθώς και διπλασιασμό της συμμετοχής των ασφαλισμένων του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) συζήτησαν, μεταξύ των άλλων, στη χτεσινή συνάντηση τρόικα και υπουργός Υγείας.


ΣΕΛ.  12

Βόμβα στην υγεία τα ληγμένα

Η πώληση ληγμένων τροφίμων αποτελεί μια νοσηρή έμπνευση ανάλογη της σήψης όπου βρίσκεται το καπιταλιστικό σύστημα, το οποίο λειτουργεί με σκοπό το κέρδος. Νομιμοποιούν την τροφή απ' τα σκουπίδια και την αξιοποιούν προς όφελος των σούπερ μάρκετ και των βιομηχανιών τροφίμων, που κερδίζουν διπλά, καθώς θα έχουν και όφελος, αντί να έχουν κόστος από την απόσυρση και την καταστροφή των αδιάθετων προϊόντων τους. Είναι αθλιότητα να εμφανίζουν την αξιοποίηση της εξαθλίωσης ως μέτρο για την αντιμετώπισή της με βάση ευρωενωσιακή οδηγία. Αυτή η ενέργεια είναι επικίνδυνη για την υγεία των λαϊκών οικογενειών που δοκιμάζονται από την ανεργία και τη φτώχεια. Αντί για χαλασμένα τρόφιμα επί πληρωμή ή με φιλανθρωπία σε ανέργους και φτωχές οικογένειες, το εργατικό - λαϊκό κίνημα πρέπει να διεκδικήσει πιο αποφασιστικά, δυναμικά, επίδομα ανεργίας για όλους τους ανέργους και ουσιαστικά μέτρα προστασίας, κρατική διανομή τροφίμων στις οικογένειες και στα σχολεία όλων των βασικών προϊόντων, κατάργηση της φορολογίας στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης. Η εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα δεν πρέπει να αποδεχτούν να ζήσουν αυτοί και τα παιδιά τους στο όριο της εξαθλίωσης, όταν ο πλούτος που παράγουν είναι ασύγκριτος με κάθε άλλη εποχή, όταν η χώρα μας έχει τις δυνατότητες να εξασφαλίσει και τη διατροφή του λαού και να κάνει εξαγωγές αγροτικών, κτηνοτροφικών προϊόντων, όταν έχει ισχυρή βιομηχανία τροφίμων. Η ανάγκη του λαού για ασφαλή, υγιεινά και φθηνά τρόφιμα επιβάλλει κοινωνικοποίηση όλων των μεγάλων επιχειρήσεων και της γης, λειτουργία παραγωγικών συνεταιρισμών της φτωχής και μεσαίας αγροτιάς, κρατικό εμπόριο, αποδέσμευση από την ΕΕ και λαϊκή εξουσία.



ΦΟΡΟΙ ΜΕ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΗ ΙΣΧΥ
Ληστεία για εργαζόμενους και ΕΒΕ

ΣΕΛ.  8
ΣΥΡΙΑ-ΤΟΥΡΚΙΑ
Κλιμάκωση της έντασης

ΣΕΛ.  23
ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ
Ψάχνουν νέα αντιλαϊκή διαχείριση

ΣΕΛ.  6
«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»
Ενάντια σε αντιλαϊκά μέτρα και καταστολή

Σε συμμετοχή στην απεργία της 18ης Οκτώβρη καλεί με ανακοίνωσή της η «Δημοκρατική Συσπείρωση για τις Λαϊκές Ελευθερίες και την Αλληλεγγύη». Τονίζει ότι μεθαύριο, μαζί με τα νέα βάρβαρα μέτρα κυβέρνησης, ΕΕ, πλουτοκρατίας, πρέπει να πάρουν μαζική και δυναμική απάντηση συνολικά η κρατική τρομοκρατία και καταστολή του λαού, η ρατσιστική βία κατά των μεταναστών.


ΣΕΛ.  24
ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νέα ρατσιστική επίθεση

ΣΕΛ.  24
ΛΑΪΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ
Δράση για τα λαϊκά προβλήματα

ΣΕΛ.  27
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
«Οχι» στην υφαρπαγή της περιουσίας του ΟΕΚ

ΣΕΛ.  3
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
Αύριο κινητοποίηση για τους ανέργους

ΣΕΛ.  17
ΠΑΝΑΚΡΙΒΟ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ
Κανείς δίχως θέρμανση και ρεύμα

ΣΕΛ.  21

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ