Τρίτη 18 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΑΙΔΕΙΑ
Στους δρόμους για το μέλλον μας

Πλατύ κάλεσμα σε φοιτητές και σπουδαστές για συμμετοχή στην αυριανή απεργία απεύθυναν συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ που περιόδευσαν στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ του Λεκανοπεδίου

Το σάλπισμα για μαζική συμμετοχή στην αυριανή απεργία έφτασε χτες πλατιά σε φοιτητές και σπουδαστές, στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της Αθήνας και του Πειραιά. Συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, περιόδευσαν στις σχολές, όργωσαν αμφιθέατρα και διαδρόμους μαζί με τους φοιτητές και σπουδαστές της ΠΚΣ, εξήγησαν στους νέους τι ακριβώς προβλέπει το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο και τους κάλεσαν να δώσουν μαζικό «παρών» στην αυριανή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, αλλά και νωρίτερα στη μάχη της περιφρούρησης της απεργίας. Φοιτητές και σπουδαστές της ΠΚΣ κάλεσαν τους συμφοιτητές τους να συμμετέχουν μαζικά στις γενικές συνελεύσεις των συλλόγων και να πάρουν αγωνιστικές αποφάσεις για το θέμα της Κοινωνικής Ασφάλισης.

«Το νομοσχέδιο για την Κοινωνική Ασφάλιση περισσότερο σ' εσάς στοχεύει, στη νέα γενιά και το μέλλον σας». Με αυτά τα λόγια και με παραστατική εξήγηση για το τι προβλέπει το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης, ο Δήμος Θεοδώρου, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στην Κλωστοϋφαντουργία, τον Ιματισμό και το Δέρμα, κάλεσε τους φοιτητές και τις φοιτήτριες της Νομικής Σχολής να συμμετάσχουν στην αυριανή απεργία και τη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ.

Είπε ότι οι αλλαγές που προβλέπει το νομοσχέδιο είναι σαρωτικές και εξήγησε ότι στόχος τους είναι «να μειώσουν την τιμή της εργατικής δύναμης. Να αυξήσουν την κερδοφορία και την ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου». Υπογράμμισε ότι «τα νέα αντεργατικά μέτρα πατάνε στους προηγούμενους νόμους Σιούφα και Ρέππα», τονίζοντας ότι «ο αγώνας ενάντια στην αντιασφαλιστική επίθεση δε θα είναι πετυχημένος αν δε βάζει την απαίτηση να καταργηθούν οι μέχρι τώρα αντιασφαλιστικοί νόμοι». Αλλωστε, όπως επισήμανε, μαζί μ' αυτά τα μέτρα πάνε και οι ελαστικές σχέσεις, τα «stage», η ανασφάλιστη εργασία. Κανείς νέος δε θα μπορέσει να πάρει σύνταξη γιατί δε θα έχει ασφάλιση, εξήγησε ο Δ. Θεοδώρου και έθεσε στους φοιτητές προς προβληματισμό το ερώτημα: «Ποιος νέος που θα πιάσει δουλιά σε ένα - δυο - πέντε - επτά χρόνια θέλει για προοπτική τη συνταξιοδότηση στα 68 με επίδομα πτωχοκομείου;».

Ο Δ. Θεοδώρου κάλεσε τους φοιτητές να συμπορευτούν με το εργατικό κίνημα, με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, με τα αιτήματα του ΠΑΜΕ που απαντούν στις σύγχρονες ανάγκες της νεολαίας και των εργαζομένων και να δώσουν δυναμικό «παρών» από το πρωί, «στις πύλες των εργοστασίων, των πολυκαταστημάτων, εκεί που οργιάζει η εργοδοτική τρομοκρατία, εκεί που οι εργαζόμενοι εκβιάζονται να μην απεργήσουν. Εκεί θα δώσουμε τη μεγάλη μάχη».

Περιοδείες πραγματοποιήθηκαν χτες και σε σχολές των ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά. Στη ΣΤΕΦ Αθήνας και Πειραιά, στη ΣΔΟ Αθήνας και Πειραιά, στη ΣΕΥΠ και ΣΤΕΤΡΟΔ Αθήνας και στην ΑΣΠΑΙΤΕ περιόδευσαν στελέχη του ΠΑΜΕ από αντίστοιχους προς τις ειδικότητες των σχολών επαγγελματικούς κλάδους και συζήτησαν με τους σπουδαστές το κάλεσμα αντεπίθεσης του ΠΑΜΕ. Οι σπουδαστές άκουσαν με ενδιαφέρον τις θέσεις του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος και εξέφρασαν δυσφορία για τη νέα αντιασφαλιστική επίθεση, αλλά και διάθεση για αγώνα, για ανατροπή της αντιασφαλιστικής επίθεσης.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ