Τρίτη 18 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ - ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
«Μαύρο» στα κόμματα και στις παρατάξεις των επιχειρηματιών!

Ηχηρό μήνυμα ενάντια στην εφαρμοζόμενη πολιτική η ψήφος στην ΠΚΣ

«Κάνε τη φωνή σου δύναμη ανατροπής» καλεί η Πανσπουδαστική ΚΣ κάθε φοιτητή και σπουδαστή, μπροστά στη μάχη των φοιτητικών - σπουδαστικών εκλογών στις 9 του Απρίλη. Μετά το απερχόμενο ΚΣ της ΕΦΕΕ απόφαση για εκλογές στις 9 του Απρίλη πήρε και το ΚΣ της ΕΣΕΕ για τους συλλόγους των ΤΕΙ.

Η επίθεση της κυβέρνησης ενάντια στο δικαίωμα των νέων στην Κοινωνική Ασφάλιση, που συνδυάζεται άμεσα με την επίθεση στις εργασιακές σχέσεις, αλλά και οι αναδιαρθρώσεις στην ανώτατη εκπαίδευση που υποβαθμίζουν τις σπουδές κάνοντάς τες όλο και πιο ακριβές, μπαίνουν στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης μέσα στις σχολές, με τη ΔΑΠ να «σέρνει το χορό» υπεράσπισης της κυβερνητικής πολιτικής και την ΠΚΣ να υψώνει φωνή αντίστασης καλώντας σε σύγκρουση με την εφαρμοζόμενη πολιτική σε όλες τις εκφάνσεις της.

Η ΔΑΠ θέλει να εξαργυρώσει τη φοιτητική ψήφο

Είναι χαρακτηριστικό ότι στην ανακοίνωση της ΔΑΠ - ΝΔΦΚ ΑΕΙ για την ημερομηνία των φετινών εκλογών αναφέρεται ξεκάθαρα: «Το αποτέλεσμα των εκλογών θα σφραγίσει καταληκτικά την εφαρμογή και συνέχιση της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση». Η ΔΑΠ δηλώνει ότι «θα απευθυνθεί σε όλους εκείνους τους φοιτητές που επιδιώκουν την εφαρμογή και τη συνέχιση της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης».

Ομολογεί, δηλαδή, ότι «ψήφος στη ΔΑΠ είναι ψήφος που θα την εξαργυρώσει η κυβέρνηση για να συνεχίσει την επίθεσή της στα δικαιώματα των φοιτητών και σπουδαστών». «Για να συνεχίσει - όπως επισημαίνει η ΠΚΣ - την προώθηση της πολιτικής των βιομηχάνων. Την κατάργηση της δωρεάν Παιδείας, των δωρεάν συγγραμμάτων, τα δίδακτρα, την εφαρμογή του νόμου - πλαισίου, των τετραετών επιχειρησιακών προγραμμάτων, των αντιδραστικών εσωτερικών κανονισμών. Για να "συνεχίσουμε" όλοι εμείς και οι οικογένειές μας να βάζουμε ακόμα πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη, να συνεχίσει το κουρέλιασμα των πτυχίων και των σπουδών».

Η ΠΚΣ σημειώνει ότι δεν είναι καινούρια αυτή η προσπάθεια της ΔΑΠ «να στρέψει τους φοιτητές που θα την ψηφίσουν απέναντι στη συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας»: «Κάθε χρονιά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαιρετίζει το αποτέλεσμα της ΔΑΠ σαν "ψήφο εμπιστοσύνης της νεολαίας στο πρόγραμμα της ΝΔ". Κάθε χρονιά ο αντίστοιχος εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ αναφέρεται στο ποσοστό της ΠΑΣΠ ότι και αυτό δηλώνει ψήφο εμπιστοσύνης στην "πράσινη" εκδοχή της αντιλαϊκής πολιτικής, στην οποία δίνει καθημερινά τα διαπιστευτήριά του το ΠΑΣΟΚ», τονίζει η ΠΚΣ.

Καταλήγοντας η ΠΚΣ καλεί τους φοιτητές «να τιμωρήσουν τα κόμματα που όλα αυτά τα χρόνια βάζουν στο απόσπασμα τη ζωή τους. Να αντιληφθούν τι κρύβεται πίσω από τα λόγια που ακούν του στιλ: "Εδώ εμείς είμαστε ...άλλοι", "ψηφίζεις εμένα και όχι την παράταξη". Να βάλουν στην άκρη τα κόμματα και τις παρατάξεις των βιομηχάνων και των επιχειρηματιών». Ιδιαίτερα καλεί «τα μέλη της ΔΑΠ και της ΠΑΣΠ που βιώνουν οι ίδιοι και οι οικογένειές τους τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής να αναρωτηθούν αν αξίζει τον κόπο να σώσουν τα κόμματα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ».

«Οι φοιτητές και οι σπουδαστές δε θα γίνουν συνένοχοι, δε θα τους βάλουν στο χέρι. Θα ισχυροποιήσουν τον αγώνα τους, την πάλη μαζί με τους εργαζόμενους και όλο το λαό!», τονίζει η ΠΚΣ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ