Σάββατο 29 Σεπτέμβρη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Πού το πάνε;

«Πού το πάνε δηλαδή; Ν' αρχίσουν να μετράνε κουφάρια αρρώστων και ανήμπορων μπροστά στα νοσοκομεία, γιατί δεν έχουν να πληρώσουν για να περάσουν το κατώφλι τους; Ο λόγος για την τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ, για την οποία πια η ανθρώπινη ζωή δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένας "αρνητικός συντελεστής" στις διαπραγματεύσεις για την τρόικα».

Οδηγός τους το καπιταλιστικό κέρδος

«Η ολοένα αυξανόμενη εμπορευματοποίηση των δημόσιων υπηρεσιών Υγείας - Πρόνοιας είναι αποτέλεσμα μιας ταξικής αντιλαϊκής πολιτικής, αλλά παρουσιάζεται από την κυβέρνηση και την ΕΕ ότι καλύπτει τις ανάγκες. Ταυτόχρονα, υποστηρίζοντας την καπιταλιστική ανάπτυξη, ενισχύει τους επιχειρηματικούς ομίλους ώστε να υπάρξει "ανάπτυξη", "ανταγωνιστικότητα" κλπ. Οι αιματηρές περικοπές σε Υγεία - Πρόνοια στοχεύουν στα εξής: Να «απελευθερωθεί» κι άλλο ο τομέας της Υγείας για τους επιχειρηματικούς ομίλους που θέλουν να επενδύσουν σε αυτό το κερδοφόρο πεδίο, άρα να υποβαθμιστεί περισσότερο το δημόσιο σύστημα. Να μειωθούν οι κρατικές δαπάνες για την Υγεία και η κρατική ευθύνη για υπηρεσίες Υγείας - Πρόνοιας που παρέχονται χωρίς ανταποδοτική βάση, ώστε περισσότερο κρατικό χρήμα να πηγαίνει στους διάφορους μεγαλοεπιχειρηματίες - και στο χώρο της Υγείας. Να μειωθεί το "μη μισθολογικό κόστος" (εισφορές, μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, αποζημιώσεις για εργατικά ατυχήματα, ασθένειες κλπ.) για τους εργοδότες».

Υπάρχει διέξοδος

«Το ερώτημα είναι ποιος μπορεί να θέσει ένα τέρμα στη δολοφονική πολιτική (...) Ο λαός πρέπει να πάρει την υπόθεση στα χέρια του. Και χρειάζεται κοινός αγώνας των υγειονομικών με όλους τους εργαζόμενους, τα άλλα φτωχά λαϊκά στρώματα, τους συνταξιούχους, τους ανασφάλιστους, τους νέους, κόντρα στην πολιτική που συνθλίβει τη ζωή τους, που τους αφήνει χωρίς παροχές υπηρεσιών Υγείας αν δεν έχουν - που δεν έχουν - να πληρώσουν αδρά, για να κερδοφορεί το κεφάλαιο, κόντρα στην πολιτική που διαχειρίζεται την κρίση σε όφελός του. Μόνο έτσι μπορούν να εμποδίσουν μέτρα, να επιβάλουν το δίκιο τους» (από το κύριο άρθρο στον ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ).


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org