Σάββατο 29 Σεπτέμβρη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Καμιά ελπίδα για τους λαούς στη λυκοσυμμαχία της ΕΕ...

Γρηγοριάδης Κώστας

ΜΙΑ (ΑΚΟΜΗ) ΜΕΓΑΛΗ ανακάλυψη έκανε με την τριμηνιαία έκθεσή της η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Με την κρίση λέει έχουμε μία ΕΕ ...δύο ταχυτήτων. Υπάρχουν χώρες με πολλούς φτωχούς και μεγάλες αποκλίσεις!

Προφανώς, κατά τη γνώμη τους πριν από την κρίση ... όλα ήταν καλά. Δεν υπήρχαν φτωχοί και πλούσιοι, ούτε διαφορές μεταξύ των χωρών μελών της ΕΕ. Ζούσαμε σε έναν παράδεισο ισότητας και ευημερίας.

Το ότι φτάνουν και παραδέχονται τέτοια πράγματα, το μόνο που δείχνει είναι το πόσο ζόρικη είναι η κρίση που δημιούργησαν και πόσο αποφασισμένοι είναι να επιβάλλουν αιματηρά μέτρα σε όλους τους λαούς της Ευρώπης.

Εκείνο που κρύβουν όμως είναι πώς το κατασκεύασμα που λέγεται Ευρωπαϊκή Ενωση, φτιάχτηκε ακριβώς γι' αυτό. Για να διαιωνίζει την εξουσία των μονοπωλίων και φυσικά να οξύνει τη φτώχεια και την ανέχεια για χάρη του «διεθνούς ανταγωνισμού».

ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΛΙΤΟΤΗΤΑ στην Ελλάδα, δήλωσε πρόσφατα από τη Μ. Βρετανία ο υπουργός Οικονομίας της Εσθονίας Γ. Λίγκι. Το δρόμο της ανάπτυξης -όπως υποστήριξε- το δείχνουν χώρες σαν την δική του, όπου έχει επιβληθεί πολύ χειρότερη λιτότητα.

Τουλάχιστον είναι ειλικρινείς κάτι τέτοιοι. Ομολογούν πως το ...καλύτερο για το σύστημα είναι χώρες απόλυτης εξαθλίωσης, υποταγμένες πλήρως σε κάθε ιμπεριαλιστικό οργανισμό όπου τα κέρδη της πλουτοκρατίας δεν είναι απλά πολιτική αλλά ...θρησκεία.

Αλλωστε, πριν από μερικούς μήνες η Κριστίν Λαγκάρντ είχε προτείνει ως πρότυπο ανάπτυξης για την Ελλάδα την οικονομία της Λετονίας. Την έχουν περί πολλού όλοι τους την περιοχή των τριών χωρών της Βαλτικής φαίνεται.

Τη μόνη ...λεπτομέρεια που δεν αναφέρουν είναι το εισόδημα των εργαζομένων στις χώρες αυτές και το επίπεδο ζωής τους.


Παπαγεωργίου Βασίλης


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org