Σάββατο 29 Σεπτέμβρη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ

ΥΠΟΜΟΝΗ... : «Τα μέτρα που "κλείδωσαν" οι τρεις αρχηγοί προκαλούν σοκ και δέος στην κοινωνία. Θα μπορούσαν να τα αποφύγουν; Αυτό δεν το ξέρω. Θα είναι τα τελευταία; Ούτε αυτό μπορεί κανείς να το απαντήσει με βεβαιότητα (...) ο λαός μας κάνει πρωτόγνωρες θυσίες και έχει επιδείξει σε σχέση με ό,τι συμβαίνει ιώβεια υπομονή» (στη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ).

...ΜΕΧΡΙ ΘΑΝΑΤΟΥ: «Πέρα από το δράμα των διαβουλεύσεων των κυβερνητικών εταίρων και της κυβέρνησης με την τρόικα, σημείο μηδέν για το πέρασμα στη νέα εποχή είναι ο χώρος της δημόσιας Υγείας. Εκεί βλέπουμε τα χρόνια προβλήματα να χειροτερεύουν, αλλά και νέες, εκρηκτικές διαστάσεις να γίνονται ορατές» (στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ: «Νέο χτύπημα περιμένει τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ μετά την απόφαση των συμβεβλημένων γιατρών, των ιδιωτικών κλινικών και των διαγνωστικών κέντρων να προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας με αίτημα την εξόφληση των συσσωρευμένων χρεών. Ετσι από τις 8 Οκτωβρίου οι πολίτες θα πληρώνουν από την τσέπη τους εξετάσεις και νοσήλια» (στα ΝΕΑ).

ΔΕΝ ΕΧΩ, ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ: «Μόνο μέσα σε ένα μήνα και συγκεκριμένα τον Αύγουστο οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των φορολογουμένων αυξήθηκαν κατά 3 δισ. ευρώ ενώ από την αρχή του έτους ανήλθαν σε 6,871 δισ. ευρώ. (...) δείχνει την αδυναμία των φορολογουμένων να εξοφλήσουν τους φόρους που περιλαμβάνονται στα φουσκωμένα εκκαθαριστικά» (στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ).

ΨΑΧΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΠΟΜΕΝΟΥΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ: «Παρά τις αγαθές προθέσεις των τριών αρχηγών όλοι καταλαβαίνουμε ότι κι αν ακόμα επιτευχθεί η συμφωνία το κρίσιμο ζήτημα θα είναι η υλοποίησή της (...) η υπέρβαση της κρίσης προϋπέθετε ανάλογη υπέρβαση και από το πολιτικό προσωπικό (...) το αίτημα της ανανέωσης της πολιτικής ζωής παραμένει ισχυρό ανεξάρτητα από την επιτυχία ή όχι της κυβέρνησης» (από το ΕΘΝΟΣ).

ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΜΕΤΩΠΟ: «Ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο νέων παρεμβάσεων στα εργασιακά (...) μεγαλύτερα περιθώρια παρεμβάσεων αφήνονται σε θέματα που αφορούν στη διευθέτηση του χρόνου εργασίας και στην ενίσχυση του διευθυντικού δικαιώματος για τον καθορισμό των ωρών εργασίας (...) με άρση κάποιων περιοριστικών ρυθμίσεων και υποχρεώσεων που ισχύουν σήμερα» (στη ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ).

ΑΣΧΕΤΟ; «Σπάνια ή ποτέ στην παγκόσμια ιστορία ολόκληρη η Ευρασία, απο τον Βερίγγειο Πορθμό μέχρι την Μάγχη, βρέθηκε σε συνολική κρίση σαν την σημερινή. Τρία μεγάλα συνεχόμενα γεωπολιτικά συστήματα το ευρωπαϊκό, το αραβομουσουλμανικό, και το σινοϊαπωνικό κινούνται στα όρια της ρήξης» (στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ).


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ