Τετάρτη 19 Σεπτέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΜΑΘΗΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΗΣ ΚΝΕ
Στην τρομοκρατία να απαντήσουμε με αγώνες

«Στην τρομοκρατία και τις απειλές να απαντήσουμε με πρωτόγνωρους αγώνες». Αυτό το κάλεσμα απευθύνουν οι μαθητικές οργανώσεις Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ, με αφορμή την επίθεση που δέχθηκε μαθητής του 8ου ΕΠΑΛ, μέλος της ΚΝΕ, όταν την περασμένη βδομάδα, την ώρα της προσευχής, τόλμησε να πάρει το λόγο και να μιλήσει για τα οξυμένα προβλήματα που έκαναν την εμφάνισή τους με το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς και κάλεσε τους μαθητές σε οργάνωση του αγώνα.

Οπως καταγγέλλουν με ανακοίνωσή τους οι μαθητικές οργανώσεις της ΚΝΕ, διεύθυνση και καθηγητές προσπάθησαν εν χορώ να τον σταματήσουν και να τον συνετίσουν, ενώ συνέχισαν και την επόμενη μέρα, με κηρύγματα για το πόσο ανώφελες είναι οι κινητοποιήσεις, οι απεργίες κ.τ.λ. και κάλεσαν το μαθητή στο γραφείο της προκειμένου να «συζητήσουν» για την «παράλογη» συμπεριφορά του...

Στην ανακοίνωσή της η ΚΝΕ σημειώνει: «Ο στόχος τους είναι καθαρός: θέλουν να τρομοκρατήσουν τους μαθητές, έτσι ώστε με "σκυμμένο" το κεφάλι, χωρίς διαμαρτυρίες, να αποδέχονται την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία. Το πρόβλημα είναι η φωνή της ΚΝΕ στα σχολεία, αυτή πρέπει να λείψει ώστε ο λαός μας να "μη ξυπνήσει μονομιάς και 'ρθει ανάποδα ο ντουνιάς"! Και με δεδομένο ότι η σχολική χρονιά που έρχεται προοιωνίζεται ακόμη χειρότερη. Με τέτοιες πρακτικές έχουν κύριο στόχο να χτυπήσουν πρώτα και κύρια τη συνείδηση της νεολαίας που τη θέλουν τρομοκρατημένη για να μπορούν με άνεση να την εκμεταλλεύονται αργότερα στα κάτεργα που ονομάζονται χώροι δουλειάς.

Τα παιδιά των εργατών πρέπει να εμπιστευτούν την ΚΝΕ και με πείσμα να δώσουν τις μάχες που πρέπει στο πλάι της, τάξη τάξη, σχολείο το σχολείο.

Μπορούμε να ζήσουμε καλύτερα!

Δε συμβιβαζόμαστε με τα προβλήματα μας και την άθλια κατάσταση που ζούμε! Δεν σκύβουμε το κεφάλι!

Καμία αναμονή! Είναι ώρα ευθύνης για κάθε μαθητή να βγει μπροστά, να παλέψει οργανωμένα για μια ζωή με αξιοπρέπεια, για όσα δικαιούμαστε και έχουμε ανάγκη!».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Επιστρατεύει την καταστολή και τη συκοφάντηση απέναντι στους μαθητές που διεκδικούν μέτρα προστασίας(2020-09-23 00:00:00.0)
Kαταγγέλλουν επιχείρηση τρομοκρατίας από Χρυσαυγίτες(2013-10-30 00:00:00.0)
Οι οργανώσεις της ΚΝΕ προετοιμάζουν τα Μαθητικά Φεστιβάλ(2013-04-13 00:00:00.0)
Να 'ρθουν τα πάνω κάτω!(2011-09-13 00:00:00.0)
Η τρομοκρατία τους θα σπάει στους αγώνες(2010-09-24 00:00:00.0)
Δε θα περάσει η τρομοκράτηση των μαθητών(2004-11-27 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ