Τετάρτη 23 Σεπτέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Επιστρατεύει την καταστολή και τη συκοφάντηση απέναντι στους μαθητές που διεκδικούν μέτρα προστασίας

Με την απαράδεκτη μέθοδο της καταστολής αλλά και της συκοφάντησης απαντά η κυβέρνηση στις πολύμορφες κινητοποιήσεις των μαθητών, που διεκδικούν τα απαραίτητα μέτρα που πρέπει να ληφθούν στα σχολεία για την προστασία της υγείας των ίδιων, των εκπαιδευτικών και των οικογενειών τους.

Μετά την παρέμβαση της Εισαγγελίας Ανηλίκων Θεσσαλονίκης, που ζήτησε να σχηματιστούν δικογραφίες για τις καταλήψεις για «διατάραξη λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας», παρατηρούνται ανάλογα φαινόμενα και σε άλλες πόλεις, ενώ μαθητές βρίσκουν απέναντί τους την αστυνομία σε διάφορες περιπτώσεις.

Την προσπάθεια τρομοκράτησης των μαθητών του 4ου Γυμνασίου Κερατσινίου καταγγέλλουν με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο οι Κομματικές Οργανώσεις Βάσης Κερατσινίου - Δραπετσώνας του ΚΚΕ και η Μαθητική ΟΒ Αμφιάλης της ΚΝΕ.

Οπως αναφέρουν, το πρωί της Τρίτης 22 Σεπτέμβρη μηχανές της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. περικύκλωσαν μαθητές Γυμνασίου λίγα μόλις μέτρα από το σχολείο τους, οι οποίοι είχαν συναντηθεί για να συζητήσουν και να οργανώσουν την κινητοποίησή τους. Οι μαθητές δήλωσαν στους αστυνομικούς ότι δεν κάνουν κάτι παράνομο, ότι συζητάνε για το πώς θα οργανώσουν τον αγώνα τους μιας και στο σχολείο τους αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα που δεν εξασφαλίζουν την προστασία της υγείας τους από την πανδημία. Η απάντηση της αστυνομίας ήταν να κληθεί περιπολικό το οποίο πηγαινοερχόταν και μετέφερε τους μαθητές ανά 3 στο Αστυνομικό Τμήμα Δραπετσώνας, από όπου κλήθηκαν οι γονείς τους για να τους παραλάβουν αφού έδωσαν οι ίδιοι τα στοιχεία της ταυτότητάς τους.

Οσο για τις απαντήσεις που πήραν μαθητές και γονείς για το λόγο της προσαγωγής, ανάμεσά τους ήταν πως «η συνάντηση των μαθητών αποτελούσε συνάθροιση άνω των 9 ατόμων, η οποία απαγορεύεται σύμφωνα με τα νέα μέτρα που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση» και αυτό την ώρα που οι ίδιοι μαθητές αναγκάζονται να κάνουν μάθημα σε αίθουσες των 22 - 25 και παραπάνω μαθητών ανά τάξη!

Στους Αγίους Αναργύρους

Ο δήμαρχος Αγ. Αναργύρων - Καματερού, Στ. Τσίρμπας, με έγγραφό του στον διευθυντή του 1ου Λυκείου, που κοινοποιείται στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, στο Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Αναργύρων - Καματερού και την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, ζητά να σταματήσει η κινητοποίηση στο σχολείο, ενώ με μια απαράδεκτη ανακοίνωση, που θυμίζει χωροφύλακα της δεκαετίας του '50, η δημοτική αρχή φτάνει να κατηγορεί «στελέχη του ΚΚΕ, τα οποία έχουν διεισδύσει σε συλλόγους γονέων (!)» και προειδοποιεί για «μηδενική ανοχή» απέναντι σε όσους «επιδιώκουν να ριζοσπαστικοποιήσουν τη νέα γενιά»!

«Ο κ. Τσίρμπας αντί να κοιτάξει την πολιτική της κυβέρνησής του που κάνει την καθημερινότητά μας εφιάλτη και είναι ο πραγματικός υποκινητής των μαθητικών κινητοποιήσεων, έχει το θράσος να κουνάει το δάχτυλο στους μαθητές και τους γονείς που δίκαια αγωνίζονται», σχολιάζουν οι ΚΟ Αγ. Αναργύρων - Καματερού του ΚΚΕ και κάνουν αναφορά στα υπεράριθμα τμήματα, στις ελλείψεις σε υποδομές, καθαριότητα κ.λπ.

Στο Μενίδι

«Απειλητικά» μηνύματα έλαβαν χτες οι γονείς των μαθητών του 6ου ΓΕΛ και του 12ου Γυμνασίου Αχαρνών, οι διευθυντές των οποίων ενημέρωσαν ότι δέχτηκαν τηλεφωνήματα από την αστυνομία, η οποία, επικαλούμενη εισαγγελική εντολή, λέει ότι πρέπει να ανοίξουν τα κατειλημμένα σχολεία, προσπαθώντας να «σπάσει» τον αγώνα των μαθητών.

«Κάτω τα χέρια από τους μαθητικούς αγώνες», διαμηνύει το ΤΣ Βορειοδυτικής Αττικής της ΚΝΕ, χαιρετίζοντας τις μαθητικές κινητοποιήσεις που διεκδικούν ολοκληρωμένα μέτρα προστασίας της υγείας εκπαιδευτικών και μαθητών μέσα στα σχολεία και καταγγέλλοντας «την κυβέρνηση για τα απειλητικά μηνύματα».

Σε άλλες πόλεις

Τον ισχυρισμό ότι οι καταλήψεις αποτελούν κίνδυνο για τη δημόσια υγεία εξέφρασε ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Χ. Σταχτέας, καλώντας τις οικογένειες των μαθητών να «αναλάβουν δράση» για να λειτουργήσουν κανονικά τα σχολεία.

Στη Δράμα και την Κομοτηνή η αστυνομία επιχείρησε να εμποδίσει τις μαθητικές κινητοποιήσεις και πρωί πρωί, κατόπιν εισαγγελικής εντολής, στάθηκε έξω από Γυμνάσια και Λύκεια και ζητούσε στοιχεία μαθητών, τρομοκρατώντας τους. Την επέμβαση της αστυνομίας καταδίκασαν το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Δράμας, καθώς και η ΤΕ Δράμας του ΚΚΕ που καλεί τους μαθητές να μην σκύψουν το κεφάλι. Στην Κομοτηνή, στο σχολικό συγκρότημα του 2ου ΕΠΑΛ και 1ου ΓΕΛ, οι αστυνομικοί κράτησαν τα στοιχεία μαθητών, ενώ δεν έλειψαν και οι απειλές σε μαθητές από τον διευθυντή και την Ασφάλεια. Παρά την τρομοκράτηση οι μαθητές συνέχισαν την κατάληψη και ανανέωσαν το αγωνιστικό ραντεβού για σήμερα. Το Τομεακό Συμβούλιο Ροδόπης της ΚΝΕ καταγγέλλει την παρουσία αστυνομικής δύναμης έξω από τα σχολεία και καλεί την κυβέρνηση εδώ και τώρα να επιλύσει τα προβλήματα των σχολείων, καθώς «είναι αυτά που "υποκινούν" τους αγώνες των μαθητών, των γονιών, των εκπαιδευτικών». Και τονίζει ότι η ΚΝΕ θα είναι, όπως πάντα, δίπλα στους μαθητές που αγωνίζονται για το δίκιο τους.

Στο ΕΠΑΛ Γρεβενών, επίσης, οι δυνάμεις της αστυνομίας ζήτησαν στοιχεία από τους «πρωτεργάτες» μαθητές της κατάληψης, απειλώντας τους πως «θα είναι υπεύθυνοι για ό,τι γίνει στο σχολείο». Η Οργάνωση Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας της ΚΝΕ καταγγέλλει την προσπάθεια της κυβέρνησης να επιβάλει σιγή νεκροταφείου, τονίζοντας ότι «αυτό που χρειάζονται οι μαθητές δεν είναι οι εισαγγελείς και ο αυταρχισμός αλλά η προστασία της υγείας τους, η ολόπλευρη μόρφωση και ο ελεύθερος χρόνος».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ