Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 20 Σεπτέμβρη 2012 - αριθ. φύλλου: 11364

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Αντεπίθεση διαρκείας για ριζικές ανατροπές στην εξουσία και την οικονομία

ΣΕΛ.  7
ΠΑΜΕ - ΠΑΣΕΒΕ - ΠΑΣΥ - ΜΑΣ - ΟΓΕ
Ολοι στη δράση για την επιτυχία της απεργίας στις 26 Σεπτέμβρη

ΣΕΛ.  10  -  11

ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΤΩΡΑ για την Ειδική Αγωγή

  • Παρέμβαση στη Βουλή για τα οξύτατα εκπαιδευτικά προβλήματα που βιώνουν οι άνθρωποι με αναπηρία και οι οικογένειές τους έκανε με Ερώτησή του το ΚΚΕ
  • Κινητοποιήσεις έγιναν χτες για τα Ειδικά Σχολεία
  • Να εξασφαλιστεί το αναγκαίο ειδικευμένο εκπαιδευτικό, ειδικό εκπαιδευτικό, βοηθητικό και τεχνικό προσωπικό σε όλες τις δομές Ειδικής Αγωγής. Να μονιμοποιηθούν όλοι οι εργαζόμενοι στις μονάδες Ειδικής Αγωγής και Πρόνοιας. Να καταβληθούν όλα τα δεδουλευμένα. Να μην καταργηθεί ή συγχωνευτεί καμία δομή Εκπαίδευσης - Πρόνοιας και Υποστήριξης ΑμΕΑ και να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος.
  • Να εξασφαλιστούν τα απαραίτητα για τη λειτουργία των Ειδικών Σχολείων: Χρήματα, υλικά, βιβλία, βελτιώσεις υποδομών. Να λυθεί άμεσα το πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών από και προς τα σχολεία τους με κατάλληλα διαμορφωμένα και ασφαλή μέσα μετακίνησης, εξειδικευμένους μόνιμους οδηγούς και συνοδούς, δωρεάν και με απευθείας κρατική χρηματοδότηση.

ΣΕΛ.  3

ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ
Κινητοποιήσεις για τα δικαιώματα των φοιτητών

Πολύμορφη δράση σε όλη τη χώρα, χτες, πρώτη μέρα του διημέρου κινητοποιήσεων, οι δυνάμεις του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ), έκαναν κινητοποιήσεις για τα συγγράμματα, τη σίτιση, τη στέγαση κ.ά.


ΣΕΛ.  16

Πανεργατικός αγώνας

Οσο πλησιάζει η οριστικοποίηση των νέων αντιλαϊκών μέτρων, τόσο γίνεται φανερό ότι το μαχαίρι θα μπει βαθύτερα σε μισθούς, συντάξεις, επιδόματα, εφάπαξ, αλλά και σε Παιδεία, Υγεία, Πρόνοια, επαληθεύοντας ότι δεν υπάρχει πάτος στα μέτρα σωτηρίας του κεφαλαίου από την κρίση με πτώχευση των εργαζομένων. Ενώ θα επιταχυνθούν οι νέες αντεργατικές ανατροπές, όπως ο καθορισμός του κατώτερου βασικού μισθού με νόμο, που σημαίνει μεροκάματα Βουλγαρίας, η πλήρης κατάργηση του 8ωρου και δουλειά για 13 ώρες τη μέρα, 6 μέρες τη βδομάδα χωρίς υπερωρία, η μείωση έως κατάργηση των εργοδοτικών εισφορών στα ασφαλιστικά ταμεία, η σύνταξη στα 70, η αύξηση των 4.500 ενσήμων στα 6.000 για την εξασφάλιση της ελάχιστης σύνταξης, η κατάργηση της αποζημίωσης για την απόλυση. Ξαναέρχεται, επομένως, στην επικαιρότητα η Πρόταση Νόμου του ΚΚΕ για την κατάργηση των μνημονίων, της δανειακής σύμβασης, του μεσοπρόθεσμου προγράμματος και των εφαρμοστικών νόμων, σε συνδυασμό με την πάλη για αποδέσμευση από την ΕΕ, μονομερή διαγραφή του χρέους και τη δημιουργία πολιτικών προϋποθέσεων να πάρει ο λαός την οικονομία στα χέρια του κοινωνικοποιώντας τα μονοπώλια, να γίνει ιδιοκτήτης του πλούτου που παράγει. Μόνο έτσι μπορεί να έχει αποτέλεσμα και προοπτική το λαϊκό «όχι» στα νέα μέτρα. Με συμμετοχή στον πανεργατικό αγώνα και την αντεπίθεση διαρκείας για ριζικές ανατροπές στην εξουσία και την οικονομία.



ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ
Ερχεται το νέο χαράτσι

ΣΕΛ.  20
ΚΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
Για τη μεταφορά των μαθητών

ΣΕΛ.  17
«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»
Οχι στο Ιδιώνυμο σε βάρος μεταναστών

ΣΕΛ.  19
ΚΚΕ
Δεδομένη η σφαγή και με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ

ΣΕΛ.  6
ΚΚΕ
Θρασύτατοι κυβέρνηση - εφοπλιστές

ΣΕΛ.  9
ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΕΡΓΑΤΟΠΑΤΕΡΩΝ
Παριστάνουν τους ανήξερους

Κυβέρνηση, κόμματα του συστήματος και οι μηχανισμοί τους παριστάνουν ότι δε γνώριζαν την ύπαρξη του γνωστού Ταμείου των εργατοπατέρων, όταν προκλητικά και για χρόνια αγνοούσαν τη θέση του ΚΚΕ και των συνδικαλιστών του που κατάγγελλαν την ύπαρξή του και απαιτούσαν να καταργηθεί. Σκόπιμα αποσιωπούν ότι αυτές τις συντάξεις της ντροπής δεν τις έπαιρναν οι συνδικαλιστές στελέχη και μέλη του ΚΚΕ.


ΣΕΛ.  32
ΕΟΠΥΥ
Βάζουν υγειονομικούς να κλείνουν τα ραντεβού

ΣΕΛ.  15
ΜΕΤΑΛΛΕΡΓΑΤΕΣ
Σήμερα 24ωρη απεργία

ΣΕΛ.  12
ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ
Διακόσιες χιλιάδες εκτός σε τρία χρόνια

ΣΕΛ.  12

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ