Τετάρτη 19 Σεπτέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
38ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
Μαθητική λαοθάλασσα

Στίχοι, μουσική, εικόνα, χορός και υψωμένα χέρια, τα χιλιάδες χέρια όσων κατέκλυσαν το Σάββατο το βράδυ το Μαθητικό Στέκι για ν' ακούσουν ΜΕΓΑΣ - ΝΕΒΜΑ - «Goin Through» και τον D.j. Rigo στην κονσόλα.

Ξεκινά ο Μέγας, μιλά με στίχους «είναι επανάσταση τα χέρια ψηλά, σφίξε την γροθιά και ξεκίνα τον αγώνα, όσους ονειρεύονται ακόμα...». Και ο κόσμος από κάτω του «απαντά» με τα χέρια ψηλά. Στίχοι, για τους προλετάριους, να ενωθούν, ειδικά αφιερωμένο «Αδέλφια στα όπλα με τον καιρό, πολέμα και όρμα για τον σκοπό, στα χέρια σου η δύναμη, μην την χαρίζεις...» κι ο διάλογος στίχων και συνθημάτων συνεχίζεται σε όλη τη συναυλία. Δεν ξεχνά ν' αναφερθεί και στην εφημερίδα «Αυγή» απαντώντας «ΝΕΒΜΑ, ΜΕΓΑΣ παίζουμε για την ΚΝΕ χρόνια, άλλοι το ανακαλύψαν σήμερα...». Στη σκηνή οι ΝΕΒΜΑ, μετά οι «Goin Through», χειροκροτήματα, σφυρίγματα, χιλιάδες χέρια ψηλά. Ξεκινούν μ' ένα τραγούδι «κερασμένο» όπως λένε, στην εφημερίδα «Αυγή»... «Μαζί μου ασχολείσαι....». Και συνεχίζουν μ' άλλα. Κλείνουν, με τα χαιρετίσματα στους Χαλυβουργούς και φωνάζοντας «ψηλά την γροθιά»!

Νωρίτερα, στη σκηνή του Μαθητικού Στεκιού, βρέθηκαν μαθητές με τις μπάντες και τα τραγούδια τους, παρουσία μαθητών και συμμαθητών τους που «τίμησαν» τα μουσικά όνειρα των συγκροτημάτων και χόρεψαν με τον ιδιαίτερο τρόπο τους. Ενώ ξεχωριστή παρουσία είχε και ο Κ. Ραβνιωτόπουλος με την Stand up comedy.



Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ