Τετάρτη 19 Σεπτέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
38ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
Τιμή στο Νικηφόρο Βρεττάκο

«Κάναμε το καθήκον μας απέναντι σε έναν σεμνό άνθρωπο». Με αυτά τα απλά, αλλά βαθιά ουσιαστικά λόγια αποχαιρέτησε το κοινό του αφιερώματος στον σπουδαίο ποιητή μας Νικηφόρο Βρεττάκο, ο συνθέτης Παναγιώτης Κωνσταντακόπουλος, ο οποίος, μαζί με τον τραγουδιστή Γιάννη Θωμόπουλο και δύο νέα παιδιά στην αφήγηση, δημιούργησαν μια ακόμη ανθρώπινη, πολιτιστική «όαση» το βράδυ του Σαββάτου, στο χώρο του Πολιτισμού, του Φεστιβάλ της ΚΝΕ - «Οδηγητή».

Στο αφιέρωμα, με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννηση του ποιητή, το οποίο επιμελήθηκαν το Τμήμα Πολιτισμού της ΚΕ του ΚΚΕ και η Πολιτιστική Επιτροπή του ΚΣ της ΚΝΕ, ακούστηκαν αποσπάσματα μελοποιημένων ποιημάτων του Βρεττάκου, από τον Π. Κωνσταντακόπουλο, ο οποίος «εισήγαγε» τους ακροατές στα βαθύτερα νοήματα των στίχων, με τρόπο απλό, όπως αξίζει στην αλήθεια και στους σπουδαίους δημιουργούς και ουσιαστικά, κατανυκτικό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Νικηφόρος Βρεττάκος αποτέλεσε και την πηγή έμπνευσης στην Εκθεση Εικαστικού Εργου νέων καλλιτεχνών, των οποίων τα έργα εκτέθηκαν στο χώρο του Πολιτισμού του Φεστιβάλ.



Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ