Κυριακή 16 Σεπτέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πολλαπλασιάζονται οι συνελεύσεις και οι συσκέψεις

Σε κάθε κλάδο πρέπει να μπει σχέδιο δράσης για την επιτυχία της απεργίας

Στη μάχη της γενικής απεργίας ρίχνονται μια σειρά συνδικάτα, με συσκέψεις και συνελεύσεις σε κλάδους, τόπους δουλειάς αλλά και εργατογειτονιές.

Στόχος είναι να οργανωθεί πλατιά η συζήτηση στους τόπους δουλειάς, να αναδειχτεί ο ταξικός χαρακτήρας των νέων μέτρων και συνολικά της πολιτικής που προωθούν συγκυβέρνηση - τρόικα. Να αξιοποιηθεί η πείρα από κάθε χώρο, να συσπειρώνονται νέες δυνάμεις ενάντια στην πολιτική που διαχειρίζεται την κρίση με στόχο την ανάκαμψη της κερδοφορίας του κεφαλαίου. Να αποκαλυφτούν και να απομονωθούν οι συνδικαλιστικές δυνάμεις που στηρίζουν την «ανταγωνιστικότητα», να γίνουν νέα βήματα στην ίδια τη λειτουργία των συνδικάτων, στην αλλαγή του συσχετισμού δύναμης, στην ενίσχυση του ΠΑΜΕ.

Μεταξύ άλλων, πραγματοποιούνται οι εξής δραστηριότητες μπροστά στην απεργιακή μάχη:

  • Σήμερα, Κυριακή 16 Σεπτέμβρη, το Συνδικάτο Εργαζομένων στο Εμπόριο και στην Παροχή Υπηρεσιών Ν. Αχαΐας διοργανώνει σύσκεψη, στην αίθουσα του Παμμικρασιατικού Συνδέσμου (Φωκαίας 26, πλ. Ελευθερίας), στις 7.30 μ.μ.
  • Αύριο Δευτέρα 17 Σεπτέμβρη:

Το Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου πραγματοποιεί μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στην Εφορία, στις 8 π.μ., ενάντια στη φοροληστεία μέσω των εκκαθαριστικών.

Το Συνδικάτο Εργαζομένων Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής, προχωρά σε διευρυμένη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, στις 5 μ.μ., στα γραφεία του, με τη συμμετοχή των διοικήσεων των επιχειρησιακών σωματείων, με θέμα την εκτίμηση της απεργίας των εργαζομένων στα ξενοδοχεία καθώς και την οργάνωση της επερχόμενης γενικής απεργίας στον κλάδο.

  • Την Τρίτη 18 Σεπτέμβρη, το Σωματείο Εργαζομένων στη ΦΑΓΕ προχωρά σε στάση εργασίας, 1 μ.μ. - 3 μ.μ., και Γενική Συνέλευση. Σε Γενική Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση προχωρά την ίδια μέρα και το Σωματείο Εργαζομένων της ΕΒΓΑ.
  • Την Τετάρτη 19 Σεπτέμβρη:

Το Συνδικάτο Εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης Αττικής καλεί σε Γενική Συνέλευση στις 6.30 μ.μ., στην αίθουσα του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας (πλατεία Κάνιγγος, Βερανζέρου 1, 2ος όροφος).

Το Εργατικό Κέντρο Λάρισας (ΕΚΛ) οργανώνει συγκέντρωση, στις 7 μ.μ., στην κεντρική πλατεία, ενάντια στα νέα αντιλαϊκά μέτρα.

Το Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου διοργανώνει παράσταση διαμαρτυρίας, στις 8 π.μ., στα γραφεία του ΕΟΠΥΥ στο ΙΚΑ Ζακύνθου.

  • Την Κυριακή 23 Σεπτέμβρη:

το Σωματείο Εργαζομένων του «ΛΙΝΤΛ» προχωρά σε συνέλευση στις 11 π.μ. στο Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων. Οπως επίσης και το Συνδικάτο Καθαριστών - Καθαριστριών Ν. Αττικής, που θα πραγματοποιηθεί στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας.

Το ΔΣ του Συνδέσμου Υπαλλήλων Εμπορικών Καταστημάτων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Πειραιά, καλεί τους εργαζόμενους του κλάδου να συμμετέχουν μαζικά στη γενική συνέλευση που θα γίνει στις 6 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά.

  • Τη Δευτέρα 24 Σεπτέμβρη το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών Αττικής προχωρά σε Γενική Συνέλευση, στις 6 μ.μ., στα γραφεία του στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας (ΕΚΑ, 3ης Σεπτεμβρίου και Μάρνη).
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ουσιαστικές αυξήσεις και προστασία του εισοδήματος διεκδικούν οι εργαζόμενοι(2022-09-09 00:00:00.0)
Σε ετοιμότητα για ισχυρή απεργιακή απάντηση(2020-01-23 00:00:00.0)
Πρωτοβουλίες σωματείων μπροστά στην απεργία(2018-10-13 00:00:00.0)
Συσκέψεις και Γενικές Συνελεύσεις(2015-10-13 00:00:00.0)
Στη μάχη ενάντια στη νέα φοροληστεία(2011-09-16 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(2010-11-17 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ