Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 15 Σεπτέμβρη 2012 - 2η έκδοση - αριθ. φύλλου: 11360

ΕΡΓΑΤΕΣ-ΕΒΕ-ΦΤΩΧΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ όλοι στη μάχη για την απεργία στις 26 Σεπτέμβρη
  • Συγκέντρωση στην Αθήνα στις 10.30 π.μ. στην Ομόνοια. Στη Θεσσαλονίκη, στις 10 π.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου
  • Κάλεσμα συμμετοχής και από την ΠΑΣΕΒΕ

Καλούμε όλους τους εργάτες, τις εργάτριες, τους υπαλλήλους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους μικρούς καταστηματάρχες, έμπορους και βιοτέχνες, τους φτωχούς αγρότες, τις γυναίκες και τα παιδιά των λαϊκών στρωμάτων, να δώσουμε όλοι μαζί τη μάχη της γενικής απεργίας. Να συζητήσουμε και να συμφωνήσουμε πώς θα απαλλαγούμε από δανειακές συμβάσεις, μνημόνια, αντεργατικές πολιτικές και τις δεσμεύσεις από την ΕΕ. Να ξεκαθαρίσουμε την κατεύθυνση των αγώνων μας και τι συνδικαλιστικό κίνημα χρειάζεται. Οι πολιτικές αυτές και τα μέτρα που τις συνοδεύουν δεν έχουν να κάνουν με τις ανάγκες του λαού, με τα χρέη και τα ελλείμματα. Εχουν στόχο αποκλειστικά και μόνο την ανάκαμψη των κερδών των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων. Να γίνει η απεργία αφετηρία νέων αγώνων, ξεκίνημα ανασύνταξης του κινήματος με βάση τα συμφέροντα της τάξης μας και τα συμφέροντα των λαϊκών στρωμάτων.


ΣΕΛ.  2  -  3

ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΣΤΟ 38ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
Να δείξουμε στους ταξικά αδικημένους το δρόμο για το λυτρωμό
  • Τεράστια σε όγκο και παλμό η συγκέντρωση στο Φεστιβάλ, όπου μίλησε χτες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα
  • Χαιρετισμό απηύθυνε ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Θοδωρής Χιώνης
  • Σήμερα ολοκληρώνονται οι εκδηλώσεις του

ΣΕΛ.  6  -  13

Η ομιλία της Αλ. Παπαρήγα στη ΝΕΤ

Η χτεσινή ομιλία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα στο 38ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» θα μεταδοθεί σε μαγνητοσκόπηση σήμερα Σάββατο 15 Σεπτέμβρη από την τηλεόραση της ΝΕΤ, στις 2 μ.μ.


ΠΑΜΕ
Ανάπτυξη για το λαό

Δεν ανεχόμαστε εμείς που παράγουμε όλο τον πλούτο να οδηγούμαστε στην εξαθλίωση, για να σωθούν τα κέρδη των καπιταλιστών, να καταστρέφονται ή να λεηλατούνται πλουτοπαραγωγικές πηγές, να ληστεύεται ο πλούτος που παράγει η εργατική τάξη, ο λαός μας. Δεν αναγνωρίζουμε κανένα χρέος, δεν παζαρεύουμε τρόπους αποπληρωμής του, δε ζητάμε καλύτερα μνημόνια, δεν υπάρχουν τέτοια. Απαιτούμε την κατάργηση των δανειακών συμβάσεων και των μνημονίων, την έξοδο της χώρας μας από τη λυκοσυμμαχία της Ευρωπαϊκής Ενωσης, τη διαγραφή του χρέους. Αγωνιζόμαστε για μια ανάπτυξη που κριτήριό της δε θα είναι το κέρδος, αλλά οι ανάγκες μας, για δουλειά μόνιμη και σταθερή για όλους, με αξιοπρεπείς μισθούς, συντάξεις, ανάπαυση, δωρεάν μόρφωση για τα παιδιά μας, εξασφαλισμένη δωρεάν φροντίδα Υγείας για τις οικογένειές μας, ξεκούραση κι ασφάλεια για το μέλλον. Υπάρχουν όλες οι δυνατότητες και προϋποθέσεις για μια τέτοια ανάπτυξη, για μια τέτοια ζωή. Καταγγέλλουμε και διαχωρίζουμε τις θέσεις μας και τις ευθύνες μας απέναντι στις συνδικαλιστικές ηγεσίες, στις πλειοψηφίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, που δηλητηρίασαν τις συνειδήσεις με την απάτη του «κοινωνικού διαλόγου», που καλλιέργησαν και καλλιεργούν τη λογική του μικρότερου κακού. Αγωνιζόμαστε για Συνδικάτα γερά, μαζικά, που θα τους έχουν εμπιστοσύνη οι εργαζόμενοι, δεμένα με τους τόπους δουλειάς και με δράση για όλα τα προβλήματα των εργαζομένων, που με όρους μαζικότητας, αποφασιστικότητας, αλληλεγγύης και κοινής δράσης με όλα τα λαϊκά στρώματα θα δημιουργούν ρήγματα στη γενική γραμμή της εξαθλίωσης των εργαζομένων, θα αποσπούν κατακτήσεις. Συνδικάτα αποφασιστικά ταγμένα σε μια φιλολαϊκή ανάπτυξη στηριγμένη στους εργαζόμενους και για τους εργαζόμενους.




Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ