Κυριακή 16 Σεπτέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΑΡ
Πέρα για πέρα αντιδραστική η «κυβερνώσα αριστερά»

Πασχίζοντας να ανταποκριθεί στο ρόλο που της ανατέθηκε με τη συμμετοχή της στη συγκυβέρνηση, η ΔΗΜΑΡ απογειώνει τον εμπαιγμό των εργαζομένων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων. Ανάγοντας σε υπέρτατο στόχο τη στρατηγική επιλογή της ντόπιας πλουτοκρατίας για παραμονή στην ΕΕ και στο ευρώ, αναδεικνύεται σε ένθερμο υποστηριχτή των αντιλαϊκών μέτρων που προωθούνται.

Ταυτόχρονα, πρωτοστατεί στην καλλιέργεια αυταπατών, με στόχο την άμβλυνση της λαϊκής δυσαρέσκειας και τελικά την ενσωμάτωσή της, ότι το αντιλαϊκό πακέτο μπορεί να γίνει λιγότερο επώδυνο για το λαό, αν υιοθετηθούν τα «ισοδύναμα» που προτείνει και αν στην ΕΕ γενικευτεί ο «αέρας της αλλαγής» - όπως λέει - ο οποίος, όμως, είναι δύσοσμος και δηλητηριώδης για τα λαϊκά δικαιώματα.

Ενώ έχει ήδη συμφωνήσει να δοθεί ένα ακόμα συντριπτικό χτύπημα στο λαό, τα δικαιώματα και το εισόδημά του, συντηρεί με παραπλανητικές διαρροές και αμφίσημες δηλώσεις στελεχών της τη δήθεν διαφωνία της σε ορισμένα απ' τα μέτρα, τα οποία τεχνητά κατατάσσει στα «πλέον επώδυνα».

Την περασμένη βδομάδα, μάλιστα, έδωσε στη δημοσιότητα μια λίστα με δήθεν «ισοδύναμα» μέτρα προς αντικατάσταση άλλων. Η προσπάθεια κατευνασμού του λαού, απόσπασης της ανοχής του και εξαγοράς χρόνου ώστε να περάσουν «αβρόχοις ποσί» τα νέα μέτρα, γίνεται ολοφάνερη στο σημείο της πρότασής της όπου δηλώνει κατηγορηματικά ότι το αντιλαϊκό πακέτο πρέπει να ψηφιστεί ως έχει και ότι η αντικατάσταση των «επώδυνων μέτρων» θα γίνει εφόσον προκύψουν έσοδα από τις πηγές που υποδεικνύει!

Αναφέρει ότι «τα μέτρα των 11,5 δισ., όπως τελικώς καταλήξουν, ψηφίζονται», αλλά «για ένα τμήμα από το συνολικό πακέτο μέτρων θα υπάρχει η δυνατότητα μη εφαρμογής, εφόσον πετύχουμε ισοδύναμη δημοσιονομική απόδοση από καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και της παραοικονομίας και εξυγίανση των δαπανών λειτουργίας /προμηθειών».

«Ισοδύναμη» εξόντωση

Πιο συγκεκριμένα προτείνει να εξαιρεθούν απ' το πακέτο οι περικοπές στα αναπηρικά επιδόματα, η οριζόντια περικοπή όλων των δώρων των συνταξιούχων, η κατάργηση του ΕΚΑΣ για τους κάτω των 65 ετών, η αύξηση των εισιτηρίων των αστικών συγκοινωνιών, η κατάργηση των δώρων των δημοσίων υπαλλήλων και η αύξηση των ενσήμων για χορήγηση πλήρους σύνταξης από τα 4.500 στα 6.000.

Σε ό,τι αφορά βεβαίως στο τελευταίο, συμφωνεί με την αύξηση, τη θέλει όμως κλιμακωτή, ζητώντας «να προβλέπεται ότι από τα 55 έτη και πάνω θα ισχύει το παλιό καθεστώς, από τα 50-55 έτη να απαιτούνται 5.000 ένσημα και το μέτρο να λειτουργεί ως διαρθρωτικό για τις νεότερες ηλικίες».

Αντί των παραπάνω εισηγείται: Αναδιοργάνωση δομών λειτουργίας των ενόπλων δυνάμεων (μείωση λειτουργικών δαπανών, κλείσιμο/αξιοποίηση στρατοπέδων - νοσοκομείων και αξιοποίηση εξοπλισμού). Μετάθεση πληρωμών εξοπλιστικών προγραμμάτων. Πλήρης ενεργοποίηση του συστήματος ελέγχου των προμηθειών Υγείας, καθιέρωση πρωτοκόλλου εξετάσεων για εξετάσεις άνω των 200 ευρώ, εσωτερίκευση των μαγνητικών και αξονικών τομογραφιών των νοσοκομείων κ.ά.

Με την πρότασή της αυτή συγκαλύπτει ότι το ζήτημα δεν είναι λογιστικό και δεν αφορά στη μείωση χρεών και ελλειμμάτων, αλλά στη μεγαλύτερη το δυνατόν μείωση της τιμής της εργατικής δύναμης, των κοινωνικών δαπανών, έτσι που να ενισχύεται η ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου και να μεγαλώνει η «πίτα» που θα καταβροχθίσει από τον κρατικό κορβανά.

Το ΚΚΕ προειδοποίησε έγκαιρα το λαό ότι καμιά «αριστερή κυβέρνηση» δεν πρόκειται να του δώσει ανάσα, στο βαθμό που θέτει για στόχο την παραμονή στο ευρώ και δεν έχει στρατηγική σύγκρουσης με τα μονοπώλια. Η περίπτωση της ΔΗΜΑΡ το επιβεβαιώνει περίτρανα και δικαιώνει το ΚΚΕ που δεν υπέκυψε στις προεκλογικές πιέσεις να νομιμοποιήσει με τη συμμετοχή του σε μια «κυβέρνηση της αριστεράς» την επίθεση σε βάρος του λαού.


Β.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org