Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 18 Σεπτέμβρη 2012 - αριθ. φύλλου: 11362

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Προμελετημένο έγκλημα η νέα αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης

ΣΕΛ.  13
ΠΑΜΕ - ΠΑΣΕΒΕ - ΠΑΣΥ - ΜΑΣ - ΟΓΕ
Στη μάχη για την επιτυχία της Γενικής Απεργίας στις 26 Σεπτέμβρη

ΣΕΛ.  14   -   15

ΜΕΤΩΠΟ ΠΑΛΗΣ ΓΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ με βάση τις σύγχρονες ανάγκες

Αλέκα Παπαρήγα: Εμείς θεωρούμε ότι πρέπει να υπάρχουν ορισμένες θέσεις, όπως το δημόσια δωρεάν ισότιμη, σε αντίθεση είτε με την ιδιωτική δραστηριότητα, όπως υπάρχει μέσα στα νοσοκομεία, και με τους επιχειρηματικούς ομίλους στον τομέα Υγείας

Συζήτηση, για το χαρακτήρα των μέτρων που προωθούνται στον τομέα Υγείας - Πρόνοιας, όπως και για τις προϋποθέσεις που σήμερα απαιτούνται για να είναι αποτελεσματική η πάλη των εργαζομένων και του λαού, έγινε στην εκδήλωση που διοργάνωσε η ΚΕ του ΚΚΕ, χτες το απόγευμα, στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός». Στη συζήτηση της πρότασης του ΚΚΕ, για τις διεκδικήσεις του κινήματος στον τομέα της Υγείας, την κοινή δράση υγειονομικών με το υπόλοιπο λαϊκό κίνημα για κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης, πήραν μέρος εκπρόσωποι συνδικαλιστές από επιστημονικούς και άλλους φορείς, εκπρόσωποι Ομοσπονδιών, πρωτοβάθμιων σωματείων από το χώρο της Υγείας, της Πρόνοιας και του Φαρμάκου, συνταξιουχικών οργανώσεων, συλλόγων χρονίως πασχόντων και ΑμεΑ.


ΣΕΛ.  7  -  11

ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΑΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΣΤΟ 38ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ-ΟΔΗΓΗΤΗ
Αποστομωτική απάντηση σ' όσους επιχειρούν να ορθώσουν τείχος ανάμεσα στο ΚΚΕ και τη νεολαία

Σάλπισμα αγώνα και ελπίδας για να εκφραστεί δυναμικά και αποφασιστικά η λαϊκή χειραφέτηση, η οργάνωση και η αντεπίθεση, για τη ριζική ανατροπή.


ΣΕΛ.  16  -  17

Εξοντώνουν το λαό

Η κυβέρνηση προπαγανδίζει ότι προϋπόθεση για να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ και για την επιμήκυνση της δημοσιονομικής προσαρμογής είναι το «πιο σκληρό σενάριο», που προβλέπει ότι από τα 11,5 δισ. του πακέτου τα 8 δισ. θα προέλθουν από τη σφαγή μισθών, συντάξεων, επιδομάτων, δηλαδή από μέτρα που κάνουν πάμφθηνους τους εργαζόμενους για να στρώσουν το πιο γόνιμο έδαφος στους καπιταλιστές να επενδύσουν αυξάνοντας στο έπακρο την εκμετάλλευση. Μαζί με νέα φοροληστεία που προωθείται με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο. Ταυτόχρονα, ενώ η κυβέρνηση συναποφασίζει με την ΕΕ νέα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα, επιχειρεί να εμφανίσει την επιμήκυνση ως λύση ανακούφισης του λαού. Κρύβει, όπως και τα άλλα κόμματα του «ευρωμονόδρομου», ότι κάθε μέτρο διαχείρισης της καπιταλιστικής κρίσης συνοδεύεται με νέα μέτρα εξόντωσης του λαού. Γι' αυτό οι εργαζόμενοι πρέπει να πουν αποφασιστικά με την οργάνωση και την αντεπίθεσή τους «όχι στις νέες θυσίες για την πλουτοκρατία και την ΕΕ».



ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ
Ασήκωτες ανατιμήσεις

ΣΕΛ.  24
ΣΥΡΙΖΑ
Διαπιστευτήρια «καλύτερου» διαχειριστή

ΣΕΛ.  12
ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - «ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ»
Επικίνδυνα «παιχνίδια»

ΣΕΛ.  19
ΜΕΤΑΛΛΕΡΓΑΤΕΣ
Απεργούν την Πέμπτη 20 Σεπτέμβρη

ΣΕΛ.  20
ΚΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
Επίκαιρη Ερώτηση για τον ΟΕΚ

ΣΕΛ.  32
ΚΚΕ ΓΙΑ ΣΥΡΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ
Συνέπεια της ιμπεριαλιστικής επέμβασης

Αυτοί που έσπειραν ανέμους με τη συμμετοχή και υποστήριξή τους σε κάθε ιμπεριαλιστική επέμβαση, παίρνουν μέτρα για να εμποδίσουν τις θύελλες από την εξελισσόμενη επέμβαση στη Συρία και τους εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες που έχει ήδη προκαλέσει. Σοβαρές ευθύνες φέρει και η αρμόδια υπηρεσία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, που πρέπει άμεσα να πάρει μέτρα για την προστασία τους.


ΣΕΛ.  19

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ