Κυριακή 16 Σεπτέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Το δηλητήριο της «Χρυσής Αυγής»

Η προβολή της ιστορίας με την αιμοδοσία της «Χρυσής Αυγής» έδειξε το αποκρουστικό πρόσωπο της φασιστικής, δολοφονικής οργάνωσης. Πρόβαλλαν ότι το αίμα που μαζεύουν θα πηγαίνει μόνο σε Ελληνες και όχι σε μετανάστες και δήλωναν ότι αυτό το κάνουν για τον ελληνικό λαό που υποφέρει από τους «μετανάστες». Το ίδιο επιχείρημα χρησιμοποίησαν και για τη διανομή φαγητού μόνο σε Ελληνες και αφού συμπλήρωναν ένα χαρτί με το ονοματεπώνυμό τους, τα στοιχεία της αστυνομικής τους ταυτότητας και τη διεύθυνσή τους. Και γι' αυτή την ενέργεια χρησιμοποίησαν το επιχείρημα ότι οι Ελληνες πεινάνε από τις πολιτικές του μνημονίου.

Επιχειρούν να διχάσουν, να αποπροσανατολίσουν και να δηλητηριάσουν τη συνείδηση του λαού από την τραγική κατάσταση που βιώνει. Τους έχουν στρώσει το έδαφος μια χαρά οι πολιτικές της κυρίαρχης τάξης με τα δόγματα μηδενικής ανοχής και της ανακατάληψης των πόλεων από τους μετανάστες. Πατάνε πάνω σε πραγματικό πρόβλημα για να βυθίσουν ακόμα περισσότερο το λαό στο σκοτάδι και τη δυστυχία. Γιατί είναι αντιδραστικό το επιχείρημα ότι επειδή υπάρχουν πολλοί μετανάστες στη χώρα μας - με ευθύνη της πολιτικής και του συστήματος που υπερασπίζεται η «Χρυσή Αυγή» - τους αξίζει να πεθάνουν αν χρειαστούν αίμα... Γιατί εκεί πάει το πράγμα, εκεί οδηγούν με τη λογική τους. Προχτές, από τον Αγ. Παντελεήμονα έδιωξαν κακήν κακώς ηλικιωμένη που δεν είχε να φάει... Είναι άκρως ρατσιστική και επικίνδυνη η αντίληψη ότι ένα μεταναστόπουλο ας πεθάνει από την πείνα επειδή δεν έχει να φάει, επειδή έχει διαφορετική θρησκεία, χρώμα, πατρίδα. Αυτό λένε στην ουσία. Και εάν σήμερα το λένε για τους μετανάστες, αύριο θα το λένε για όσους δε συμφωνούν με την ιδεολογία τους.

Ο τρόπος που δρα η «Χρυσή Αυγή», ο τρόπος που «αβαντάρεται» από την πολιτική της συγκυβέρνησης, πρέπει να βάζει τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα σε σκέψεις. Αυτή η δολοφονική οργάνωση κάνει βρώμικη δουλειά και ο λαός πρέπει να την αποδοκιμάσει.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org