Παρασκευή 9 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΞΟΡΜΗΣΗ «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ»
Με επιμονή και συνέχεια

Χτες το πρωί, όπως κάθε Τρίτη και Πέμπτη, ο «Ριζοσπάστης» «υποδέχτηκε» τους ταξιδιώτες του Μετρό στην Ομόνοια

Μαζική και μαχητική ήταν και η χτεσινή πρωινή εξόρμηση μελών της ΚΝΕ και του ΚΚΕ στο σταθμό του ΜΕΤΡΟ στην Ομόνοια, που εντάσσεται στα πλαίσια της προσπάθειας της ΚΟΑ και της Οργάνωσης Αθήνας της ΚΝΕ για αύξηση της κυκλοφορίας του «Ριζοσπάστη», ώστε να φτάνει πλατιά και στο λαό της πρωτεύουσας η φωνή του ΚΚΕ, οι θέσεις και οι προτάσεις του και παράλληλα να ενημερώνεται, να διαφωτίζεται έγκυρα και έγκαιρα για τις εξελίξεις σε όλα τα μέτωπα που έχουν να κάνουν με τη ζωή και τα δικαιώματά του. Για τις εξελίξεις σε όλα εκείνα τα ζητήματα που συστηματικά αποσιωπούνται από την πλειοψηφία των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης ή διαστρεβλώνονται, σε μια προσπάθεια να κρατηθεί ο λαός στο σκοτάδι, να αποπροσανατολιστεί από την κατεύθυνση ανάπτυξης και οργάνωσης της πάλης του για την υπεράσπιση κεκτημένων που ανατρέπονται.

Οι κομμουνιστές και οι κνίτες που συμμετείχαν στην εξόρμηση δε διακίνησαν μόνο το «Ριζοσπάστη», μα και την μπροσούρα με τις θέσεις του ΚΚΕ για την Κοινωνική Ασφάλιση, καθώς και την ανακοίνωση - κάλεσμα για συμμετοχή στο συλλαλητήριο που διοργανώνεται (στις 14 Μάρτη, στις 6 μ.μ., στο Πεδίον του Αρεως) από την Επιτροπή Αγώνα για την υπεράσπιση αυτής της θεμελιώδους κατάκτησης της εργατικής τάξης.

Παράλληλα, με ντουντούκα οι διερχόμενοι πληροφορούνταν για τα αντιασφαλιστικά σχέδια της κυβέρνησης, τη στάση και το ρόλο των συνδικαλιστικών ηγεσιών και καλούνταν να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο. Η ανταπόκριση του κόσμου αισθητά καλύτερη, από την τελευταία εξόρμηση στον ίδιο χώρο την περασμένη Τρίτη. Ενώ ανάρπαστες έγιναν οι θέσεις του Κόμματος και η ανακοίνωση για την Κοινωνική Ασφάλιση.

Η εξόρμηση διήρκεσε δύο περίπου ώρες και τα μέλη του συνεργείου ανανέωσαν το «ραντεβού» για την Κυριακή στις γειτονιές και τα εργοστάσια, καθώς και για την επόμενη Τρίτη και Πέμπτη στον ίδιο χώρο, στην Ομόνοια.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ