Παρασκευή 9 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΣ
«Ηταν στραβό το κλήμα, το 'φαγε και ο γάιδαρος»

«Ηταν που ήταν στραβό το κλήμα, το 'φαγε και ο γάιδαρος». Η λαϊκή αυτή ρήση βρίσκει την εφαρμογή της στο Δήμο της Αθήνας, όπου πάνω στο «πτώμα» του, χαράσσουν τα πολιτικά τους παιχνίδια οι υποστηρικτές και οι επικριτές του Δ. Αβραμόπουλου και του κόμματος που τώρα ίδρυσε.

Ετσι, οι δημοτικοί σύμβουλοι του συνδυασμού του δημάρχου καλούνται να παίρνουν αποφάσεις που θα αφορούν άμεσα τη ζωή των δημοτών της πρωτεύουσας με βάση όχι τις ανάγκες τους (όχι ότι αυτό γινόταν πριν), αλλά τα πολιτικά τους συμφέροντα. Για παράδειγμα ο Αγγ. Μοσχονάς, που επί τόσο καιρό υπερασπίζονταν τη δημοτική αρχή, ψηφίζοντας στα «τυφλά» της εισηγήσεις του Αβραμόπουλου, το τελευταίο διάστημα «ανακάλυψε» κακοδιοίκηση του δήμου. Κι όλα αυτά σε μια πόλη που τα προβλήματά της κάθε μέρα οξύνονται.

Από τη μια πλευρά, λοιπόν, βρίσκονται οι δημοτικοί σύμβουλοι και αντιδήμαρχοι που υπερμάχονται της κίνησης του Αβραμόπουλου και από την άλλη αυτοί που ξαφνικά «είδαν» την κακοδιαχείριση και παραμένουν πιστοί στη Ρηγίλλης.

Ο Ν. Απέργης, αντιδήμαρχος οικονομικών του δήμου, ανήκει στην πρώτη κατηγορία. Σε συνομιλία που είχε ο «Ρ» μαζί του ισχυρίστηκε ότι δε βλέπει «διαχωρισμό της παράταξης στα δύο», λέγοντας πως είναι συγκεκριμένοι οι άνθρωποι που έχουν δηλώσει την εναντίωσή τους στην κίνηση του Αβραμόπουλου. «Ηταν πέντε, 'γιναν τέσσερις και σε λίγο θα γίνουν τρεις» είπε. Μαζί του και οι Μ. Κοντού, Γ. Πιερουτσάκος, Κ. Κατριβάνου, Ε. Βελέτζα.

Από την άλλη πλευρά βρίσκονται οι Αγγ. Μοσχονάς, Δ. Αποστολόπουλος, Β. Κορομάτζος και Γ. Βλαχογιάννης. Με δηλώσεις του στον Τύπο ο Αγγ. Μοσχονάς ανακάλυψε ότι από το '99 υπάρχει συνεχής παρακμή στο δημαρχιακό έργο - ο ίδιος να θυμίσουμε ότι έχει διατελέσει αντιδήμαρχος.

Εκείνο το οποίο μένει είναι οι δημότες να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους, διεκδικώντας δυναμικά λύσεις στα προβλήματά τους. «Να διεκδικήσουν την πόλη τους», όπως λέει η «Συμπαράταξη». Τόσα χρόνια ήταν αντιμέτωποι με μια αντιδραστική διοίκηση και τώρα με μια ανύπαρκτη διοίκηση.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ