Παρασκευή 9 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΕ ΑΛΛΟΘΙ ΤΟ 2004
Μνημόνιο ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ υπέγραψε η ΓΣΕΕ

Μαχητική απάντηση στα συλλαλητήρια, την Τετάρτη 14 Μάρτη

Μνημόνιο «συνεργασίας και συναντίληψης», με πρόσχημα τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, υπέγραψαν χτες ΓΣΕΕ και «Αθήνα 2004». Στο όνομα, δήθεν, της «εθνικής υπόθεσης», η ηγεσία της ΓΣΕΕ συμφωνεί «να βάλει πλάτη» για μεγαλύτερες ανατροπές των εργασιακών σχέσεων και επιβολή της λεγόμενης εργασιακής ειρήνης.

Στην πραγματικότητα συμφωνεί στην εξυπηρέτηση των κερδοσκοπικών στόχων του μεγάλου κεφαλαίου από αυτήν την υπόθεση, αφού ομολογεί ότι η διαδικασία προετοιμασίας και διοργάνωσης των αγώνων πρέπει να χρησιμοποιηθεί για την «προσαρμογή του ανθρώπινου δυναμικού στις οικονομικές, τεχνολογικές και βιομηχανικές αλλαγές της νέας εποχής».

Ταυτόχρονα αναλαμβάνει τη δέσμευση για ωμή παρέμβαση στην αυτοτελή δράση των συνδικαλιστικών οργανώσεων, που θα προσπαθήσουν να υπερασπιστούν την αξιοπρέπεια και τα εργασιακά δικαιώματα των μελών τους.

Με ανακοίνωσή της η παράταξη της «ΔΑΣ» καλεί το εργατικό κίνημα, να παρέμβει αγωνιστικά, ώστε να παρεμποδιστούν τα αντιλαϊκά μέτρα, που δρομολογούνται με άλλοθι τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Αγωνιστική απάντηση και για όλα αυτά θα δοθεί την ερχόμενη Τετάρτη, στα συλλαλητήρια για την κοινωνική ασφάλιση.


ΣΕΛ.   12   -   13

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ