Παρασκευή 9 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα δείπνα

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΚΟΙΤΑ ΤΩΡΑ που μας προέκυψε και ο Σημίτης στρατηλάτης, και μάλιστα από τηλεφώνου! Μίλησε, λέει, με τον Βούλγαρο πρωθυπουργό, κ. Κοστόφ, και αποφάσισαν να μη στείλουν στρατεύματα στην ΠΓΔΜ!

Χειρίζεται με τέτοια άνεση ο άνθρωπος τα στρατιωτικά θέματα και εγγυάται με τέτοια σιγουριά την πολιτική στήριξη και την ακεραιότητα των συνόρων της ΠΓΔΜ, που σε λίγο θα μας κάνει να ξεχάσουμε, για παράδειγμα, τα «ευχαριστώ» του προς τους Αμερικανούς και την υπογραφή του στο βομβαρδισμό της Γιουγκοσλαβίας!

Καλό πράγμα οι επιδείξεις ισχύος, δε λέμε, αλλά γιατί δεν τις έκανε τότε που έπρεπε; Οταν, δηλαδή, οι Αμερικανοί ήθελαν την Ελλάδα ΝΑΤΟικό ορμητήριο; Τότε δεν ήμαστε χώρα-εγγυήτρια της σταθερότητας στα Βαλκάνια; Ετσι ξαφνικά γίναμε;

Εκτός και όλ' αυτά τα λέει γνωρίζοντας πράγματα, που εμείς δεν τα ξέρουμε. Οπως, για παράδειγμα, τη μόνιμη εγκατάσταση αμερικανικών και ΝΑΤΟικών στρατευμάτων στη Μακεδονία, λίγο πιο πάνω από τη Θεσσαλονίκη...

ΔΙΑΨΕΥΣΕΙΣ επί διαψεύσεων στο ΠΑΣΟΚ περί των «μυστικών δείπνων» και γενικώς των... γευμάτων (δι)εργασίας στελεχών του, όπου βέβαια απεργάζονται τις πολιτικές κινήσεις τους στα πλαίσια του εσωκομματικού ανταγωνισμού.

Μετά το δείπνο του Χρήστου Πρωτόπαππα διαψεύστηκε και το δείπνο Ακη Τσοχατζόπουλου και Βάσως Παπανδρέου, και μάλιστα ο υπουργός Εθνικής Αμυνας είχε και χιούμορ στη διάψευσή του, λέγοντας πως είναι καλή ιδέα να συμφάγει με την κ. Παπανδρέου!

Εριξε, όμως, και την «μπηχτή» του, λέγοντας ότι λογικό είναι με την ισχύουσα κατάσταση να υπάρχουν συζητήσεις και ανταλλαγές απόψεων σε όλα τα επίπεδα.

Πάντως, ότι θα φτάναμε στο σημείο, κριτήριο και ασφαλής μέθοδος ελέγχου για τις εσωτερικές εξελίξεις σε ένα πολιτικό κόμμα να είναι μια εξέταση στομάχου, δεν το περιμέναμε. Και μόνο από το ΠΑΣΟΚ θα μπορούσε να προέλθει!


Γρηγοριάδης Κώστας

Μια φορά, πού θα πάει, θα οδηγηθούν τα πράγματα και σε πιο «άγριες» καταστάσεις. Μέχρι τώρα απλά τρώνε μεταξύ τους. Σε λίγο θα αρχίσουν και να τρώγονται.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ