Παρασκευή 9 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΩΝ
Η κυβέρνηση περνάει στο λαό «χειροπέδες»!

Ο «Ρ» αποκαλύπτει τις διατάξεις με τις οποίες η κυβέρνηση επιδιώκει να «εκσυγχρονίσει» τις χουντικές διατάξεις κατά των συναθροίσεων!

Παπαγεωργίου Βασίλης

Μια από τις βασικές κατευθύνσεις του πρωθυπουργού προς τους υπουργούς του - έχει μάλιστα καταγραφεί η επιθυμία του και σε επιστολή του προς το υπουργείο Δημόσιας Τάξης - γίνεται πράξη: Το νομοσχέδιο για τον περιορισμό και τη νομιμοποίηση της καταστολής έως και απαγόρευση των διαδηλώσεων και των συγκεντρώσεων είναι σχεδόν έτοιμο, βρίσκεται στη φάση της τελικής του επεξεργασίας και αναμένει την έγκριση του Κ. Σημίτη για να πάρει το δρόμο για τη Βουλή.

Ο «Ρ» αποκαλύπτει σήμερα το σύνολο των κυοφορούμενων τερατωδών διατάξεων που περιέχονται στο νομοσχέδιο που θα επιχειρήσει να εισάγει η κυβέρνηση στο κατασταλτικό οπλοστάσιο του κρατικού μηχανισμού το επόμενο διάστημα. Πρόκειται ούτε λίγο ούτε πολύ για ένα δημιούργημα - «έκτρωμα», που έρχεται να συμπληρώσει τα γνωστά σχέδια της κυβέρνησης για τον «τρομονόμο».

Η ενημέρωση του λαού γύρω από τα όσα μεθοδεύει η κυβέρνηση εναντίον των δημοκρατικών ελευθεριών αποτελεί βασική υποχρέωση για τους κομμουνιστές και όλους τους αναγνώστες του «Ρ» να τη μεταφέρουν παντού. Η αξία αυτής της ενημέρωσης, ωστόσο, θα κριθεί σε μεγάλο βαθμό στην οργάνωση της πάλης του λαού για να μην περάσει αυτό το αντιδραστικό κατασκεύασμα.


Ν.Μπ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ