Πέμπτη 26 Ιούλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στερνό «αντίο» στη συντρόφισσα Ρίτα Πότσι - Αρβανιτάκη

Κηδεύτηκε χτες στην γενέτειρά της στην Ιταλία, με πολιτική τελετή

Συγγενείς, σύντροφοι και φίλοι είπαν χτες το τελευταίο «αντίο» στη συντρόφισσα Ρίτα Πότσι - Αρβανιτάκη, που έφυγε απ' τη ζωή την περασμένη Δευτέρα, σε ηλικία μόλις 62 ετών. Η πολιτική κηδεία έγινε στη γενέτειρά της, το χωριό Σόμμα του Βεζούβιου, στη Νάπολη.

Στην κηδεία παραβρέθηκε αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, αποτελούμενη απ' την ΓΓ της ΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, τον Δημήτρη Κουτσούμπα, μέλος του ΠΓ της ΚΕ και τον Διονύση Αρβανιτάκη, μέλος της ΚΕ, ο οποίος και την «αποχαιρέτισε» εκ μέρους του Κόμματος. Παραβρέθηκε ακόμα αντιπροσωπεία της Οργάνωσης Ιταλίας της ΚΝΕ, όπως και του ιταλικού Κόμματος «Κομμουνιστές Λαϊκή Αριστερά - Κομμουνιστικό Κόμμα».

Στην κηδεία διαβάστηκε αποχαιρετιστήριο της ΟΓΕ, μέσα από τις γραμμές της οποίας η συντρόφισσα Ρίτα ανέπτυξε σημαντική δράση. Για τη δράση της στην Ιταλία, όπου ως το 1979 ήταν στέλεχος του Ιταλικού ΚΚ και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου της Πανιταλικής Ενωσης Γυναικών, μίλησε η αδερφή της, Πάολα.

Ο Διονύσης Αρβανιτάκης μίλησε για την πολυεπίπεδη δράση της Ρίτας Πότσι - Αρβανιτάκη, που ξεκίνησε στην Ιταλία μέσα απ' τις γραμμές του Ιταλικού ΚΚ και του γυναικείου κινήματος, απ' όπου στα χρόνια της δικτατορίας στην Ελλάδα δούλεψε δραστήρια, βοηθώντας στον αντιδικτατορικό αγώνα του ελληνικού λαού. Ξεδιπλώθηκε όμως και στην Ελλάδα, όπου ήρθε το 1980 και οργανώθηκε στο ΚΚΕ. Ταυτόχρονα δραστηριοποιήθηκε στην Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας, όπου αναδείχτηκε σε μέλος του ΔΣ, με δράση στους γυναικείους συλλόγους της Πάτρας, όπου διέμενε, ασκώντας το επάγγελμα του γιατρού στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Αγιος Ανδρέας».

Η ιταλική εφημερίδα «Κοριέρε Ντε Λα Σέρα» φιλοξένησε ρεπορτάζ για την Ρίτα Πότσι - Αρβανιτάκη, για τη δράση της στο γυναικείο κίνημα της Ιταλίας, αλλά και για την παρουσία της αντιπροσωπείας της ΚΕ του ΚΚΕ, με επικεφαλής την ΓΓ της ΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, στην κηδεία της. Ανακοινώσεις με τις οποίες εξέφρασαν τα βαθιά τους συλλυπητήρια στο σύζυγό της Δημήτρη Αρβανιτάκη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, στα παιδιά τους Αντύπα και Αννα - Πάολα και στους υπόλοιπους συγγενείς της, εξέδωσε το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, η ΕΠ Πελοποννήσου, η ΝΕ Αχαΐας και η ΝΕ Ζακύνθου του Κόμματος και η ΟΓΕ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Εφυγε» η συντρόφισσα Ρίτα Πότσι - Αρβανιτάκη(2012-07-25 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ