Πέμπτη 26 Ιούλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΩΝ
Απάντηση στην επιστολή Μάνεση

Χτες, τέσσερα μέλη του Σωματείου προσέρχονται μέσα στο εργοστάσιο και κατευθύνονται προς το γραφείο του Σωματείου. Στην επιστολή του, ο Μάνεσης ανέφερε ότι κανείς δεν τους εμπόδισε να μπουν. Η συνοδεία των αστυνομικών, για τον Μάνεση και την κυβέρνηση, αποτελεί ασήμαντη λεπτομέρεια
Χτες, τέσσερα μέλη του Σωματείου προσέρχονται μέσα στο εργοστάσιο και κατευθύνονται προς το γραφείο του Σωματείου. Στην επιστολή του, ο Μάνεσης ανέφερε ότι κανείς δεν τους εμπόδισε να μπουν. Η συνοδεία των αστυνομικών, για τον Μάνεση και την κυβέρνηση, αποτελεί ασήμαντη λεπτομέρεια
Στη Γενική Συνέλευση ο Γ. Σιφωνιός, πρόεδρος του Σωματείου, έκανε εκτενή αναφορά στην επιστολή του Μάνεση - ως απάντηση στην επιστολή που του έστειλε το ΔΣ του Σωματείου το Σάββατο 21 Ιούλη - που την απέστειλε χτες στο Σωματείο και την έκανε «φύλλο και φτερό».

Συγκεκριμένα, στην επιστολή του ο Μάνεσης κάνει λόγο πως «η επιστολή σας (σ.σ. του Σωματείου) αυτή για μια ακόμη φορά διαστρεβλώνει την πραγματικότητα (...) και αποβλέπει στη δημιουργία εντυπώσεων με γενικόλογες αναφορές σε "προτάσεις" κ.λπ.».

Σε ό,τι αφορά τις προτάσεις, αυτές είναι ξεκάθαρες και συγκεκριμένες τόνισε ο Γ. Σιφωνιός, σημειώνοντας χαρακτηριστικά:

«Αμεση απομάκρυνση των ΜΑΤ, άμεση επαναπρόσληψη τουλάχιστον 40 χαλυβουργών. Μέχρι τότε, δέσμευση της εταιρείας ότι δε θα προχωρήσει σε καμία νέα πρόσληψη».

Σε αυτή την ξεκάθαρη τοποθέτηση ο Μάνεσης απαντά εξίσου ...ξεκάθαρα: «Η εταιρεία προτίθεται να προχωρήσει σε επαναπρόσληψη των απολυμένων (...) μόνο εφόσον οι συνθήκες το επιτρέψουν. Δεν είναι όμως δυνατόν, στην παρούσα τραγική οικονομική συγκυρία να δεσμευτεί για επαναπρόσληψη συγκεκριμένου αριθμού και σε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα».

Σε άλλο σημείο της επιστολής αναφέρει πως «σας έχουμε κατ' επανάληψη δηλώσει ότι προϋπόθεση για οιαδήποτε συνάντηση είναι η πλήρης αποκατάσταση της ομαλότητας και η ακώλυτη λειτουργία του εργοστασίου». Βέβαια, ακώλυτη λειτουργία του εργοστασίου με την παρουσία τόσων ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων δεν είναι δυνατόν να υπάρξει.

Στο τέλος, έχει το θράσος και σημειώνει πως «είναι ψευδής ο ισχυρισμός σας ότι δήθεν απαγορεύεται σε μέλη του ΔΣ να εισέλθουν στα γραφεία του Σωματείου». Η απάντηση δόθηκε έμπρακτα λίγο αργότερα. Χαρακτηριστικό της ...ελευθερίας κινήσεων και της ελεύθερης πρόσβασης που έχουν τα μέλη του ΔΣ του Σωματείου, αποτέλεσε η προσπάθειά τους να κατευθυνθούν στο γραφείο του Σωματείου που είναι μέσα στο εργοστάσιο. Το 9μελές Συμβούλιο με επικεφαλής τον πρόεδρό του, μόλις έφτασε στη γωνία του εργοστασίου μπλοκαρίστηκε από 4 διμοιρίες των ΜΑΤ. Εμφανίστηκε μετά από λίγο ο επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων (είχε το βαθμό του ταξίαρχου) ο οποίος μόλις του γνωστοποιήθηκε το αίτημα τους είπε να περιμένουν.

Μετά από αρκετή ώρα, τους ανακοίνωσε πως μπορούν να εισέλθουν στο χώρο του εργοστασίου και να πάνε στο γραφείο του Σωματείου μόλις 4 άτομα από τα 9. Οταν τον ρώτησαν ποιος έδωσε την εντολή για να μπουν μόνο οι τέσσερις, απάντησε πως μίλησε με τα στελέχη της εταιρείας και αυτοί του είπαν τι να τους μεταφέρει. Μόλις εισήλθαν στο χώρο του εργοστασίου, συνοδεύονταν από 10 αστυνομικούς καθόλη τη διάρκεια της παρουσίας τους στο εργοστάσιο. Μάλιστα, εντός του εργοστασίου αποκαλύφθηκε πως υπήρχαν αρκετές διμοιρίες των ΜΑΤ μέσα στις εγκαταστάσεις, καθώς και τουλάχιστον 10 περιπολικά με αρκετούς αστυνομικούς που έλεγχαν το χώρο. Στα μαντρόσκυλα της αστυνομίας προστέθηκε και η Ελένη Καταβάτη, γνωστή απεργοσπάστρια που προκαλούσε συνεχώς τα στελέχη του Σωματείου.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org