Πέμπτη 26 Ιούλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Συνυπεύθυνοι...

Παπαγεωργίου Βασίλης

Στη ΔΗΜ.ΑΡ. πρέπει να αντιληφθούν ότι δεν μπορούν να κοροϊδέψουν κανέναν παριστάνοντας την αντιπολίτευση στον ...εαυτό τους. Το λέμε γιατί χτες ο υπεύθυνος ευρωπαϊκής και εξωτερικής πολιτικής του κόμματος Γ. Γεωργάτος, έκανε μια δήλωση σχετικά με την υποβάθμιση της οικονομικής προοπτικής ευρωπαϊκών κρατών και περιφερειών από τον οίκο «Moody's», όπου μεταξύ άλλων ανέφερε: «Είναι εδώ και καιρό φανερό ότι τα αποσπασματικά πυροσβεστικά μέτρα και η παρατεινόμενη περιοριστική πολιτική που επιβάλλουν οι δεξιές συντηρητικές κυβερνήσεις στην Ευρώπη, αναπαράγουν και βαθαίνουν το αδιέξοδο, χωρίς να αποκαθιστούν την περίφημη "εμπιστοσύνη" των αγορών. Χρειάζεται διαφορετικό πολιτικό σχέδιο για αλληλέγγυα αντιμετώπιση της κρίσης, με ευρωομόλογο αμοιβαιοποίησης του χρέους, επιβολή ρυθμιστικού πλαισίου και φορολόγηση των χρηματαγορών, ενίσχυση της πραγματικής οικονομίας και της ανάπτυξης, με προώθηση της πολιτικής ενοποίησης και διεύρυνση της δημοκρατίας στη λειτουργία της Ενωσης».

Του διέφυγε ότι σε μια τέτοια κυβέρνηση, όχι «δεξιά - συντηρητική» όπως αναφέρει, αλλά μια κυβέρνηση που εκπροσωπεί πολιτικά το μεγάλο κεφάλαιο και μεριμνά για τα συμφέροντά του -κάτι που έκαναν και κάνουν με την ίδια αποτελεσματικότητα κι άλλες κυβερνήσεις σοσιαλδημοκρατικές, κεντροαριστερές κ.λπ.- συμμετέχει και η ΔΗΜ.ΑΡ. Συνεπώς, συναποφασίζει και εφαρμόζει πολιτική σαν αυτή που καταγγέλλει το στέλεχός της, αφαίμαξης του λαού, καρατόμησης δικαιωμάτων του. Θα ήταν προτιμότερο λοιπόν να σιωπούν οι της ΔΗΜ.ΑΡ. και να μην προκαλούν το λαό που γονατίζουν με την πολιτική που εφαρμόζουν.

Οσο για το σχέδιο που προτείνει, αυτό κάθε άλλο παρά «διαφορετικό» είναι. Βασικές του πλευρές υιοθετούνται από μερίδες της πλουτοκρατίας αλλά και από άλλα κόμματα όπως π.χ. τον ΣΥΡΙΖΑ. Ενδεχομένως στο πλαίσιο της αναζήτησης τρόπων διαχείρισης της κρίσης προς όφελος των μονοπωλίων, να εφαρμοστούν πλευρές του ή και ολόκληρο αλλά από μια τέτοια εξέλιξη ο λαός δεν έχει να προσδοκά τίποτα απολύτως. Καμία λύση δε θα υπάρξει σε κανένα απ' τα λαϊκά προβλήματα απ' τους ίδιους που τα προκαλούν και τα οξύνουν. Λύσεις μπορεί να επιβάλλει ο λαός με την οργάνωσή του και την πάλη του για ζητήματα που επείγουν, σταθερά όμως προσανατολισμένη στο στόχο της εκρίζωσης της αιτίας του προβλήματος, στο στόχο της αποδέσμευσης απ' την ΕΕ, με κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, μονομερή διαγραφή του χρέους.


Παπαγεωργίου Βασίλης


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ