Σάββατο 3 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ
Στο μάτι του κυκλώνα η περιοχή μας

«Νέα σχέδια του ΝΑΤΟ φαίνεται ότι βάζουν και πάλι στο μάτι του κυκλώνα την περιοχή της Βαλκανικής». Αυτό υπογραμμίζουν με ανακοίνωσή τους τα μέλη του Ναυτικού Ομίλου Αργοστολίου, τονίζοντας ότι και η τελευταία ΝΑΤΟική υποβρύχια άσκηση «Σκυλόψαρο 2001», που έγινε στην περιοχή του Ιονίου, εξυπηρετεί τέτοιους σχεδιασμούς.

Με το πρόσχημα, τονίζουν στη συνέχεια, ότι έχουν σκοπό να «στηρίξουν» και να «διατηρήσουν» την ειρήνη στην περιοχή, στην πραγματικότητα ετοιμάζουν νέα σενάρια επεμβάσεων και αποβάσεων, αυτή τη φορά ίσως από την περιοχή της Αλβανίας. Παράλληλα, σχολιάζοντας τις πρόσφατες αποκαλύψεις για το απεμπλουτισμένο ουράνιο, επισημαίνουν ότι «το Ιόνιο πέλαγος δεν έμεινε έξω από αυτές τις επιπτώσεις, αφού έχει ριχτεί άγνωστος αριθμός βομβών απεμπλουτισμένου ουρανίου μέσα σ' αυτό».

Και καταλήγουν: «Ενας από τους σκοπούς του Ναυτικού Ομίλου είναι η ευαισθητοποίηση των παιδιών σε θέματα που αφορούν το περιβάλλον και τον άνθρωπο. Για όλους αυτούς τους λόγους δηλώνουμε την αντίθεσή μας σε τέτοιες ασκήσεις και στα πολεμικά σενάρια που αυτή εξυπηρετεί».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ